چربی های ترانس که در روغن استفاده شده در غذای شما وجود دارد تنها به رگ های شما آسیب نمی رساند. پژوهشهای جدید نشان داده که قادر است حافظه شما را هم نابود کند. یک تحقیق جدید بیان کرده است که درآقایانی که در آماده کردن غذای آنها روغن ترانس بسیاری استفاده شده است ده درصد کاهش حافظه بوجود می آید
دکتر Beatrice Golomb استاد طب دانشگاه کالیفرنیا می گوید هرچه مصرف این چربی های ترانس در غذا بیشتر باشد کارکرد حافظه کمتر می شود. مطالعات قبلی همچنین نشان داده است که این نوع چربی می تواند کلسترول بد خون را بالا و کلسترول خوب خون را کاهش دهد.
روغن یا چربی های ترانس معمولا از راه تزریق هیدورژن به روغن های مایع گیاهی بدست میاید تا یا آنها را تبدیل به روغن جامد کنند و یا از آنها روغن هایی تولید کنند که به روغن های سرخ کردنی معروفند. از این نوع روغن ها بطور شایعی در تولید فست فود ها، سیب زمینی سرخ کرده، چیپس و شیرینی استفاده می شود.
محققان هزار مرد بالای 20 سال را با 104 کارت که بر روی هر کدام از آنها یک کلمه نوشته شده بود آزمایش کردند. این کارت ها به آزمایش شونده ها نشان داده میشد و سپس از آنها سوال میشد که آیا کارت های جدید قبلا به آنها نشان داده شده یا نه. در این آزمایش که برای بررسی قدرت حافظه ترتیب داده شده بود مشخص گردید که در مردان جوانتر از 45 سال در آنها که چربی ترانس بیشتری در غذا مصرف کرده بودند میزان حافظه و یاد آوری کاهش پیدا کرده بود و هرچه مقدار مصرف چربی ترانس بیشتر بود حافظه هم بیشتر کاهش پیدا می کرد.
محققان می گویند خاصیت اکسید کننده این چربی ها موجب می شود تا سلول های دخیل در روند حافظه سریعتر از بین بروند. مطالعات قبلی همچنین نشان داده است که مصرف چربی های ترانس می تواند موجب تغییرات خلقی مانند افسردگی شود.