عفونتهای گوش در میان شایعترین بیماریها در میان نوزادان و کودکان کمسن هستند و تخمین زده میشود که از پیش از 4 سالگی از هر چهار کودک یکی به عفونت گوش مبتلا میشوند.
دکتر مریم اعتمادی با اشاره به شایع بودن عفونت گوش در کودکان، اظهار کرد: عواملی از جمله ایجاد عفونت در سیستم فوقانی تنفسی و گلودردهای چرکی در صورت عدم درمان میتواند در افراد و بویژه کودکان به عفونت گوش میانی منتهی شود.
وی تصریح کرد: در اینگونه موارد عفونت در گوش میانی گسترش پیدا کرده که خود را با علائمی از جمله درد شدید گوش در اکثر موارد بصورت یکطرفه، کاهش شنوایی، بیحالی و تب شدید نشان میدهد.
این متخصص گوش، حلق و بینی با بیان اینکه راهکار درمانی عفونت گوش استفاده از آنتی بیوتیکها تحت نظر پزشک متخصص است، عنوان کرد: بیشترین تاکید ما بر پیشگیری از ایجاد عفونت گوش است.
وی تصریح کرد: چنانچه با بروز عفونت سیستم تنفسی فوقانی و ایجاد گلودردهای چرکی نسبت به درمان آن اقدام شود، قطعا کار به عفونت گوش نخواهد رسید.
اعتمادی به عوارض عفونت گوش و عدم درمان آن اشاره کرد و افزود: در صورتی که عفونت گوش به مراحل حاد خود برسد و درمان نشود، میتواند پرده گوش را پاره کرده و از گوش خارج شود.
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه خاطرنشان کرد: همچنین عفونت گوش میتواند در صورت عدم درمان و رسیدگی پیشرفت کرده و وارد مغز شود و ایجاد مننژیت و آبسه مغزی کند.
اعتمادی افزود: در همین راستا به همه افراد توصیه میشود تا در مرحله اول از ایجاد عفونت گوش پیشگیری کرده و در صورت بروز علائم این بیماری هر چه سریعتر به پزشک مراجعه کرده و درمان آن را آغاز کنند.