این مطلب جهت آشنایی شما با گل پیاز و همچنین گیاه پیاز است. عکس های با کیفیت در این زمینه تهیه کرده ایم. تصاویر گل و گیاه پیاز را اگر ندیده اید ببینید زیباست. و همچنین عکس هایی از مزرعه کشت پیاز را می توانید مشاهده کنید.
با خواص پیاز و گل پیاز آشنا شوید
اگرچه مصرف همه سبزیجات برای سلامتی مهم هستند، اما انواع خاصی از آنها مزایای منحصر به فردی دارند. پیاز از خانواده گیاهان آلیوم شامل پیازچه، سیر و تره فرنگی است که دارای طعم های تند مشخص و برخی از خواص دارویی هستند.
اندازه، شکل، رنگ و طعم پیاز متفاوت است رایج ترین انواع آن پیاز قرمز، زرد و سفید رنگ است. طعم پیاز می تواند از شیرین و آبدار تا تند متفاوت باشد، اغلب به فصل رشد و نحوه مصرف آنها بستگی دارد.
کشاورزان قرن ها است سبزی های آلیوم را می کارند. بر اساس اعلام سازمان غذا و کشاورزی ملل متحد، چین بزرگ ترین تولید کننده پیاز در سراسر جهان است.
پیاز حاوی ویتامین ها، مواد معدنی مختلف و ترکیبات گیاهی قوی است که تحقیقات نشان می دهد از بسیاری جهات باعث حفظ سلامت می شوند.
در حقیقت شناخت خواص دارویی پیاز به دوران باستان برمی گردد زمانی که از آن برای درمان بیماری هایی مانند سردرد، بیماری های قلبی و زخم های دهان استفاده می شده است.
به گزارش هلث لاین، در اینجا چند فایده چشمگیر پیاز و گل پیاز برای سلامتی توضیح داده شده است.
پیاز سرشار از مواد مغذی است
پیاز غنی از مواد مغذی است به این معنی که کالری کمی دارد، اما حاوی ویتامین و مواد معدنی زیادی است. یک عدد پیاز متوسط فقط 44 کالری دارد، اما مقدار قابل توجهی ویتامین، مواد معدنی و فیبر را برای بدن تامین می کند.
پیاز به ویژه دارای ویتامین C فراوان، ماده مغذی در تنظیم سلامت سیستم ایمنی بدن، تولید کلاژن، ترمیم بافت و جذب آهن است، همچنین ویتامین C به عنوان یک آنتی اکسیدان قوی در بدن عمل می کند و از سلول ها در برابر آسیب های ناشی از مولکول های ناپایدار به نام رادیکال های آزاد محافظت می کند.
علاوه بر این، پیاز سرشار از ویتامین های گروه B از جمله فولات (B9) و پیریدوکسین (B6) است که نقش اصلی را در متابولیسم، تولید گلبول های قرمز و عملکرد عصب بازی می کنند و در نهایت پیاز منبع خوبی از پتاسیم است.
متوسط دریافت پتاسیم در آمریکایی ها کمی بیش از نیمی از مقدار توصیه شده ارزش روزانه یعنی 4 هزار و 700 میلی گرم است. عملکرد طبیعی سلولی، تعادل مایعات، انتقال عصب، عملکرد کلیه و انقباض عضلانی همه به پتاسیم نیاز دارند.
ارزش غذایی پیاز
پیاز به عنوان یک ماده غذایی غنی از مواد مغذی سرشار از ویتامین، مواد معدنی و آنتی اکسیدان است در حالی که کالری کمی دارد. یک فنجان پیاز خرد شده برای بدن موارد زیر را فراهم می کند:
- 64 کالری
- 14.9 گرم کربوهیدرات
- 0.16 گرم چربی
- 0 گرم کلسترول
- 2.72 گرم فیبر
- 6.78 گرم قند
- 1.76 گرم پروتئین
با توجه به مقدار مجاز توصیه شده روزانه (RDA) و مقدار کافی دریافت (AI) از دستورالعمل های غذایی برای آمریکایی ها، پیاز منبع خوبی از مواد مغذی زیر است:
مواد مغذی درصد نیاز روزانه در بزرگسالان
مقدار مجاز توصیه شده روزانه ویتامین C: 13.11 برای مردان و 15.73 برای زنان
مقدار مجاز توصیه شده روزانه ویتامین B6: 11.29 تا 14.77 بسته به سن
مقدار کافی دریافت منگنز: 8.96 برای مردان و 11.44 برای زنان
همچنین پیاز حاوی مقادیر کمی از موارد زیر است:
- کلسیم
- آهن
- فولات
- منیزیم
- فسفر
- پتاسیم
- آنتی اکسیدان های کوئرستین و گوگرد
پیاز به سلامت قلب کمک می کند
پیاز حاوی آنتی اکسیدان و ترکیبات دیگری است که با التهاب مقابله می کند. تری گلیسیرید و سطح کلسترول را کاهش می دهد که همه اینها باعث کاهش خطر بیماری قلبی می شود، همچنین خواص ضدالتهابی قوی پیاز به کاهش فشار خون بالا کمک کرده و از لخته شدن خون محافظت می کند.
کوئرستین به عنوان یک آنتی اکسیدان فلاونوئیدی به شدت در پیاز موجود است. از آنجا که یک ضد التهاب قوی محسوب می شود به کاهش عوامل خطر بیماری قلبی مانند فشار خون بالا کمک می کند.
یک مطالعه روی 70 نفر دارای اضافه وزن با فشار خون بالا نشان داد دوز 162 میلی گرم در روز عصاره پیاز غنی از کوئرستین به میزان قابل توجهی فشار خون سیستولیک را در حد 3 تا 6 میلی متر جیوه در مقایسه با دارونما کاهش می دهد، همچنین نشان داده شده است پیاز باعث کاهش سطح کلسترول می شود.
یک مطالعه روی 54 زن مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک نشان داد مصرف مقادیر زیاد پیاز قرمز خام (40 تا 50 گرم در روز در صورت اضافه وزن و 50 تا 60 گرم در روز در صورت چاقی) به مدت 8 هفته باعث کاهش LDL کل و “بد” می شود.
علاوه بر این، شواهد حاصل از مطالعات در فاز حیوانی نشان می دهد مصرف پیاز عوامل خطر بیماری قلبی از جمله التهاب، سطح بالای تری گلیسیرید و تشکیل لخته خون را کاهش می دهد.
پیاز سرشار از آنتی اکسیدان است
آنتی اکسیدان ها از اکسیداسیون جلوگیری می کنند فرآیندی که منجر به آسیب سلولی و بروز بیماری هایی مانند سرطان، دیابت و بیماری های قلبی می شود.
پیاز به عنوان منبع عالی آنتی اکسیدان حاوی بیش از 25 نوع مختلف آنتی اکسیدان فلاونوئید است به ویژه پیاز قرمز حاوی آنتوسیانین است رنگدانه های گیاهی ویژه ای از خانواده فلاونوئیدها که به پیاز قرمز رنگ می بخشد.
نتایج مطالعات متعدد جمعیتی نشان داده است افرادی که غذاهای غنی از آنتوسیانین بیشتری مصرف می کنند خطر بیماری قلبی را کاهش می دهند.
به عنوان مثال، یک مطالعه روی 43 هزار و 880 مرد نشان داد مصرف معمول تا 613 میلی گرم در روز آنتوسیانین با 14 درصد کاهش خطر حملات قلبی غیرطبیعی ارتباط دارد.
به همین ترتیب یک مطالعه روی 93 هزار و 600 زن مشاهده کرد افرادی که بیشترین مصرف غذاهای غنی از آنتوسیانین را دارند 32 درصد کمتر از زنان با کمترین میزان مصرف 14 منبع معتاد دچار حمله قلبی می شوند.
علاوه بر این، مشخص شده است آنتوسیانین از افراد در برابر انواع خاصی از سرطان و دیابت محافظت می کند.
بیشتر بخوانید:عکس های میوه درخت نان یا برد فروت
پیاز حاوی ترکیبات مبارزه با سرطان است
محققان سبزی های خانواده آلیوم را به طور گسترده در رابطه با سرطان به ویژه سرطان های معده و روده بزرگ بررسی کرده اند.
یک مطالعه در سال 2019 در مجله سرطان بالینی آسیا و اقیانوسیه 833 نفر مبتلا به سرطان روده بزرگ و 833 نفر را که به این بیماری مبتلا نبودند را مورد ارزیابی قرار داد.
محققان دریافتند خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ در افرادی که به طور منظم از سبزی های آلیوم مانند پیاز استفاده می کنند 79 درصد کمتر است.
متخصصان مکانیسم دقیق جلوگیری از ابتلا به سرطان برخی از ترکیبات موجود در پیاز را درک نمی کنند. برخی فرض می کنند پیاز از رشد تومور و جهش سلولی جلوگیری می کند، همچنین یک فنجان پیاز خرد شده حداقل 13.11 درصد از میزان توصیه شده روزانه ویتامین C در بزرگسالان را تامین می کند.
این ویتامین به عنوان یک آنتی اکسیدان به مقابله با تشکیل ترکیبات رادیکال آزاد که با سرطان ارتباط دارند، کمک می کند.
یک بررسی از سال 2015 نشان داد یک رابطه کلی بین افزایش مصرف سبزی های آلیوم و کاهش خطر ابتلا به سرطان به ویژه سرطان های معده و دستگاه گوارش وجود دارد.
نویسندگان خاطرنشان می کنند ترکیباتی به نام گوگرد ارگانیک در پیاز وجود دارد که برخی از آنها جنبه های رشد تومور را سرکوب می کنند. با این حال، آنها نتیجه می گیرند همه گوگردهای ارگانیک خاصیت آنتی اکسیدانی ندارند.
برای تایید اینکه کدام ترکیبات در پیاز اثرات محافظتی در برابر سرطان دارند، تحقیقات بیشتری لازم است، همچنین این بررسی خلا موجود در تحقیقات تاکنون را برجسته کرده است.
نویسندگان پیشنهاد کردند پیاز و سایر سبزی های آلیوم به طور جداگانه از سرطان جلوگیری نمی کنند بلکه همزمان با سایر عوامل سبک زندگی برای کاهش خطر کار می کنند.
به علاوه، آنها توصیه کردند در حالی که تحقیقات نشان داده است ارتباط بین مصرف سبزی های آلیوم و کاهش خطر ابتلا به سرطان مشخص شده است، اما مقدار مورد نیاز فرد برای دریافت حداکثر سود هنوز مشخص نیست.
مصرف سبزیجات از جنس آلیوم مانند سیر و پیاز با کاهش خطر ابتلا به برخی سرطان ها از جمله معده و روده بزرگ ارتباط دارد. بررسی 26 مطالعه نشان داد افرادی که بیشترین مقدار سبزیجات آلیوم را مصرف کرده اند 22 درصد کمتر از آنهایی که کمترین مقدار را مصرف کرده اند مبتلا به سرطان معده می شوند.
علاوه بر این، بررسی 16 مطالعه روی 13 هزار و 333 نفر نشان داد شرکت کنندگان با بیشترین میزان مصرف پیاز 15 درصد کاهش خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را در مقایسه با افرادی که کمترین میزان مصرف را دارند شاهد بودند.
این خواص مبارزه با سرطان با ترکیبات گوگرد و آنتی اکسیدان های فلاونوئیدی موجود در سبزیجات آلیوم مرتبط است به عنوان مثال، یک ترکیب حاوی گوگرد در پیاز باعث کاهش تومور و سرعت گسترش سرطان تخمدان و ریه در فاز آزمایشگاهی شده است، همچنین پیاز حاوی فیستین و کوئرستین، آنتی اکسیدان های فلاونوئیدی رشد تومور را مهار می کند.
تاثیر مصرف پیاز بر سلامت پوست و مو
پیاز به عنوان منبع خوبی از ویتامین C از ساخت و نگهداری کلاژن پشتیبانی می کند یعنی در واقع کلاژن ساختار پوست و مو را فراهم می کند.
پیاز به کنترل قند خون کمک می کند
خوردن پیاز به کنترل قند خون کمک می کند، بنابراین برای افراد مبتلا به دیابت یا پیش دیابت بسیار مهم است. یک مطالعه روی 42 فرد مبتلا به دیابت نوع 2 نشان داد خوردن 100 گرم پیاز قرمز تازه بعد از 4 ساعت سطح قند خون ناشتا را حدود 40 میلی گرم در دسی لیتر کاهش می دهد.
علاوه بر این، مطالعات متعدد در فاز حیوانی نشان می دهد مصرف پیاز برای کنترل قند خون مفید است. نتایج یک مطالعه دیگر نیز نشان داد موش های مبتلا به دیابت که به مدت 28 روز با غذای حاوی 5 درصد عصاره پیاز تغذیه می کردند قند خون ناشتا را کاهش داده و چربی بدن نسبت به گروه کنترل کمتر بوده است.
ترکیبات خاص موجود در پیاز مانند ترکیبات کوئرستین و گوگرد دارای اثرات ضددیابت هستند. به عنوان مثال، نشان داده شده است كوئرستین با سلول های روده باریك، لوزالمعده، ماهیچه اسكلتی، بافت چربی و كبد تعامل دارد تا تنظیم قند خون در تمام بدن را كنترل كند.
پیاز تراکم استخوان را افزایش می دهد
گرچه اعتبار لبنیات برای تقویت سلامت استخوان بسیار زیاد است، اما بسیاری از مواد غذایی دیگر از جمله پیاز نیز به تقویت استخوان ها کمک می کنند.
مطالعه ای روی 24 زن میانسال و یائسه نشان داد کسانی که به مدت 8 هفته روزانه 100 میلی لیتر آب پیاز مصرف کرده اند تراکم مواد معدنی استخوان و فعالیت آنتی اکسیدانی آنها را در مقایسه با گروه کنترل بهبود داده اند.
مطالعه دیگری در 507 زن در دوران یائسگی نشان داد کسانی که حداقل یک بار در روز پیاز می خورند 5 درصد تراکم استخوان بیشتر از افرادی است که ماهی یک بار یا کمتر از آنها مصرف دارند.
به علاوه، این مطالعه نشان داد زنان مسن که بیشتر اوقات پیاز می خورند بیش از 20 درصد خطر شکستگی مفصل ران را در مقایسه با کسانی که هرگز پیاز نیم خورند کاهش می دهند.
اعتقاد بر این است پیاز به کاهش استرس اکسیداتیو، افزایش سطح آنتی اکسیدان و کاهش از دست دادن استخوان کمک می کند که از پوکی استخوان جلوگیری و تراکم استخوان را تقویت می کند.
پیاز خواص ضدباکتری دارد
پیاز با باکتری های خطرناک مانند اشریشیا کلی اشریشیا کلی، سودوموناس آئروژینوزا، استافیلوکوکوس اورئوس و باسیلوس سرئوس مقابله می کند.
بعلاوه، نشان داده شده است عصاره پیاز از رشد ویبریو کلرا باکتری مولد وبا جلوگیری می کند باکتری که یکی از نگرانی های مهم بهداشت عمومی در کشورهای در حال توسعه است.
به نظر می رسد کوئرستین استخراج شده از پیاز یک روش ویژه برای مبارزه با باکتری ها باشد. نتایج یک مطالعه در فاز آزمایشگاهی نشان داد کوئرستین استخراج شده از پوست پیاز زرد با موفقیت رشد هلیکوباکتر پیلوری و استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی سیلین را مهار می کند.
هلیکوباکترپیلوری باکتری مرتبط با زخم معده و برخی سرطان های گوارشی است در حالی که استافیلوکوک اورئوس مقاوم به متیسیلین یک باکتری مقاوم در برابر آنتی بیوتیک است که باعث ایجاد عفونت در قسمت های مختلف بدن می شود.
یک مطالعه دیگر در فاز آزمایشگاهی نشان داد کوئرستین به دیواره و غشای سلول های اشریشیا کلی و استافیلوکوکوس اورئوس آسیب می رساند.
پیاز سلامت گوارش را تقویت می کند
پیاز به عنوا منبع غنی فیبر و پری بیوتیک برای سلامت روده لازم است. پری بیوتیک ها انواع غیرقابل هضم فیبر هستند که توسط باکتری های مفید روده تجزیه می شوند.
باکتری های روده از پری بیوتیک ها تغذیه و اسیدهای چرب کوتاه زنجیره ای از جمله استات، پروپیونات و بوتیرات ایجاد می کنند.
نتایج تحقیقات نشان می دهد این اسیدهای چرب زنجیره کوتاه باعث تقویت سلامت روده، تقویت سیستم ایمنی بدن، کاهش التهاب و تقویت هضم می شوند.
علاوه بر این، مصرف غذاهای غنی از پروبیوتیک به افزایش پروبیوتیک ها کمک می کند مانند لاکتوباسیلوس و سویه های بیفیدوباکترها که از سلامت دستگاه گوارش سود می برند.
یک رژیم غذایی غنی از پروبیوتیک به بهبود جذب مواد معدنی مهم مانند کلسیم برای بهبود سلامت استخوان ها کمک می کند. پیاز به ویژه از نظر پروبیوتیک های اینولین و فروکتوالیگوساکاریدها غنی است. این موارد به افزایش تعداد باکتری های دوستانه در روده و بهبود عملکرد سیستم ایمنی کمک می کنند.
بیشتر بخوانید:خواص شوید و تخم شوید
خطرات و عوارض جانبی مصرف پیاز
پیاز خطرات و عوارض جانبی کمی برای افرادی که آن را می خورند ایجاد می کند. با این حال، برخی از افراد ممکن است به پیاز حساسیت یا عدم تحمل داشته باشند. هر فردی که پس از خوردن آن واکنشی را تجربه می کند حتما باید به پزشک مراجعه کند.
چرا خرد كردن پياز باعث آبریزش چشم مي شود؟
پیاز شهرت زیادی در گریه انداختن افراد هنگام برش یا خرد کردن خو دارد. این پاسخ به دلیل وجود گازی به نام “سین پروپنتیال اس اکسید” رخ می دهد.
این ماده شیمیایی یک مایع ترکیبی است که به عنوان یک عامل آبریزش چشم و اشک عمل می کند یعنی باعث اشک یا سوزش چشم می شود.
برای کاهش اشک حین خرد کردن انجمن ملی پیاز توصیه می کند یک عدد پیاز را به مدت 30 دقیقه سرد کرده، سپس قسمت بالای آن را برش دهید.
فرد باید لایه خارجی پیاز را پوست کند و ریشه را دست نخورده باقی بگذارد زیرا این قسمت بیشترین غلظت عوامل ایجاد اشک را دارد.
با وجود اشک هایی که می توانند تولید کنند پیاز می تواند علاوه بر تامین سلامتی برای هر برنامه غذایی مفید باشد. با این حال، الگوی غذایی کلی افراد در پیشگیری از بیماری و سلامتی بسیار مهم است.
رژیم غذایی شامل پیاز
هنگام انتخاب پیاز، افراد باید قبل از پوست کندن آن پیازهای سفت و خشک با رایحه کمتر یا بدن عطر را انتخاب کنند. افزودن پیاز به غذاها راهی عالی برای تقویت عطر و طعم بدون افزودن کالری، چربی یا سدیم است.
پیاز در بسیاری از آشپزخانه ها ماده اصلی محسوب می شود و مکمل اکثر غذاها است. مردم می توانند از پیاز خرد شده خام در ساندویچ یا به عنوان بخشی از ترکیب سالاد استفاده کنند. علاوه بر این، پیاز بر افزودن طعم لذیذ به سالسا و دیپ ها نیز نقش اساسی را ایفا می کند، دستورالعمل های مفید شامل پیاز به عنوان یک ماده اصلی شامل:
- پیاز ترشی
- املت سیب زمینی و پیاز اسپانیایی
- دیپ پیاز بدون لبنیات
همچنین هنگامی که افراد پیاز را ساطوری می کنند و تفت می دهند، کبابی یا کاراملی می کنند طعم خوبی دارند. اگرچه پیاز در یک رژیم غذایی متعادل و سالم افزودنی خوبی به شمار می آید، اما افراد باید به جای تمرکز روی گزینه های فردی غذاهای متنوعی بخورند.
آشنایی با گل پیاز
پیاز گل یک اندام ذخیره سازی برای گیاه محسوب می شود. تمام مواد غذایی مورد نیاز گیاه به صورت فشرده در این قسمت پیاز ذخیره شده است.
گل پیاز برای افراد مبتدی در باغبانی برای شروع گزینه عالی به شمار می آید زیرا نیاز به تکنیک یا دانش خاصی ندارد.
به دلیل اینکه تمام مواد مغذی لازم در خود پیاز وجود دارد دیگر نیازی نیست تا خاک خاصی را برای آن فراهم کنیم و در کل مراقبت از آن کار راحتی است.
پیازهای یک ساله به هیچ مراقبتی نیاز ندارند، اما پیازهای چند ساله به کمی کود نیاز دارند به همین دلیل پیازها گیاهی عالی برای باغچه محسوب میشوند.
برخی بر این باورند پیاز به صورت منطقه ای رشد می کند و برای کاهش احتمال گلدهی زودرس پیاز و به گل نشستن آن بهتر است انواع مختلف پیازها با توجه به منطقه زندگی انتخاب شوند.
تشکیل پیاز به میزان تابش نور در طول روز وابسته است، بنابراین مطمئن شوید از نور کافی در “تمام طول روز” برخوردار هستند. احتمال به گل نشستن پیازهای کوچک تر که قطر آنها کمتر از اندازه یک سکه است در مقایسه با پیازهای بزرگ تر کمتر است.
در پایان
فواید مربوط به پیاز برای سلامتی بسیار چشمگیر است. این سبزی های حاوی مواد مغذی و ترکیبات قدرتمندی خطر ابتلا به بیماری های قلبی و سرطان های خاص را کاهش می دهند. خواص ضدباکتری پیاز سلامت دستگاه گوارش و عملکرد سیستم ایمنی بدن را بهبود می بخشد.
علاوه بر این، پیاز همه فن حریف برای بالا بردن عطر و طعم هر نوع غذای خوشمزه استفاده می شود. افزودن پیاز بیشتر به رژیم غذایی راهی آسان برای بهره مندی از مزایای آن برای سلامتی است.
مترجم: الهه زارعی