امید به زندگی بین مردان ایرانی، 68-58 سال و بین زنان ایرانی، 71-61 سال است. بسیاری از مطالعات نشان داده است که روابط اجتماعی خوب، خنده زیاد و یک زندگی گروهی فعال و سالم، افراد را سالم تر کرده و عمرآنان را بیشتر می کند.
مردان از نظر روان شناختی و بیولوژیکی از زنان ضعیفترند، دلایل این امر آن است که زنان در دوران جنینی از مردان مقاومترند؛ در دوران بارداری، جنین مذکر بیشتر در معرض عفونتهای رحم قرار میگیرد و از نظر فیزیکی رشد کمتری نسبت به جنین مونث دارد و این بدین معناست که احتمال مرگشان به علت رشد ناکافی مغز بیشتر است.
حوادث غیر مترقبه، سومین دلیل مرگ و میر مردان است، در حالی که حوادث غیر مترقبه برای زنان ششمین عامل مرگ و میر است و این نیز به علت بیولوژی بدن مردان است، لوب پیشانی که مسئول محاسبه خطر است، در مردان بسیار آهسته تر از زنان عمل میکند.
به گفته محققان، زنان دیرتر از مردان دچار بیماریهای قلبی میشوند؛ بیماریهای قلبیعروقی برای هر دو جنس از عوامل اصلی مرگ و میر است، اما برای مردان بیش از زنان اتفاق افتاده و کشندهتر است. بیماریهای قلبی در 30 تا 40 سالگی به سراغ مردان میآید اما زنان معمولا 10 سال دیرتر از مردان به این عارضه دچار میشوند و تا زمان یائسگی از بیماریهای قلبی در اماناند.
همچنین زنان روابط اجتماعی قویتری دارند؛ مطابق با پژوهشهایی که در سال 2010 در دانشگاه بیرمنگام صورت گرفت، مشخص شد: احتمال مرگ افراد با ارتباطات اجتماعی قوی 50 درصد کمتر از کسانی است که روابط اجتماعی ضعیفی دارند. اغلب مردان مایلاند که استرس و مشکلات را نزد خود نگه دارند. این در حالی است که زنان مسائل و مشکلات خود را با دیگران در میان میگذارند.
از سوی دیگر، زنان بیش از مردان به سلامت خود اهمیت میدهند؛ بر اساس گزارش سازمان بهداشت جهانی، مردان در طول سال 24 درصد کمتر از زنان به پزشک مراجعه میکنند و 22 درصد بیشتر از زنان از انجام آزمایش کلسترول میگریزند. در واقع بیش از یک چهارم مردان، مراجعات پزشکی به طور دائم ندارند.
به گزارش ایسنا، آماری که در سال 2012 به دست آمده، نشان میدهد از هر پنج مرد یک نفر دفترچه بیمه ندارد. مردان اغلب نشانه و علائم بیماری را انکار کرده و به پزشک مراجعه نمیکنند. تمامی این موارد باعث میشود مردان عمر کوتاهتری نسبت به زنان داشته باشند.