MaddieSweaty

تعریق زیاد نوزاد یا شیرخوار در بیشتر مواقع طبیعی است اما گاهی می تواند نشانه یک مشکل جدی باشد که باید بررسی شود. بنابراین اگر نگران این مسئله هستید بهتر است با متخصص کودکان مشورت کنید.

گاهي اوقات کودکان دچار عرق ريزش بيش از اندازه مي‌شوند به همين دليل مادران شکايت مي‌کنند که زير سر کودک‌شان هنگام خواب خيس مي‌شود. در اين کودکان چند مساله بايد مورد توجه قرار بگيرد. اولين مورد درجه حرارت اتاق است. درجه حرارت اتاق بايد در فصل‌هاي مختلف سال گرم‌تر از حالت عادي نباشد. زيرا در اثر درجه حرارت بالا، درجه حرارت کودکان نيز بالا مي‌رود و عرق مي‌کنند. اين امر گاهي حتي باعث کمبود آب بدن آنها مي‌شود. به همين دليل توصيه مي‌کنم به کودکاني که زياد عرق مي‌کنند ميزان بيشتري مايعات بخورانيد. مورد دومي که باعث عرق‌‌ريزش در ناحيه پشت سر مي‌شود، بيماري نرمي استخوان است. بيماري نرمي استخوان در اثر کمبود کلسيم ايجاد مي‌شود و يکي از علايم آن اين است که کودک دچار عرق‌ريزش و سستي توأم با ساير علايمي که پزشک در کودک بررسي مي‌کند، است. به عنوان نمونه دير نشستن، دير دندان درآوردن و مچ پهن اين گروه از کودکان، علايمي است که پزشک آنها را در نظر مي‌گيرد. يکي از عوامل به وجود‌آورنده اين مشکل، عدم مصرف قطره ويتامين a+d است. چنانچه اين مشکل تشخيص و تاييد شود توصيه مي‌شود ويتامين d براي اين گروه از کودکان بيشتر تجويز شود.

اين مشکل به خصوص در فصل زمستان که آفتاب کم است و بدن کودک کمتر در معرض تابش آفتاب قرار مي‌گيرد، بيشتر ديده مي‌شود. مورد ديگري که بين کودکان باعث ايجاد عرق‌‌ريزش به خصوص در پشت‌سر، دست‌ها و ديگر قسمت‌هاي بدن مي‌شود و علايم خاصي ندارد، داشتن زمينه خانوادگي است که معمولا اين مشکل را در پدر خانواده مي‌بينيم.

چنانچه عرق‌ريزي اين گروه کودکان بيش از حد باشد، توصيه مي‌شود از مايعات بيشتري استفاده کنند. از طرفي اين کودکان مقداري سديم نيز دفع مي‌کنند بنابراين بهتر است از مواد حاوي سديم بيشتر بخورند.

در صورتی که عرق کردن دست و پای نوزاد یا جاهای دیگر بدن او بیش از حد طبیعی باشد، می‌تواند برای هر پدر و مادری نگران کننده باشد؛ در بیشتر موارد والدین چون علت آن را نمی‌دانند، سر در گم می‌شوند. ولی نباید خیلی نگران باشید چون این مساله به راحتی قابل حل است.

پرسش: سر نوزادم در بیشتر مواقع عرق می‌کند و به نظرم غیر طبیعی است؛ دلیل آن چیست و راه درمان را نیز توضیح دهید.

پاسخ:بیشتر موارد تعریق زیاد نوزاد یا کودک به خاطر کمبود ویتامین D است. برای درمان می‌توانید از شربت اوستیوکیر استفاده کنید و روزی نیم ساعت نوزاد خود را در آفتاب مستقیم قرار دهید، زیرا نور خورشید یکی از منابع اصلی ویتامین D است.