ابتدا سیسمونی،شیرخشک،متخصص کودکان،پوشک،تغذیه کودک و..بسیاری موارد دیگر را در نظر بگیرید و بعد اقدام به بچه دار شدن کنید و حواستان هم به دخل و خرجتان باید باشد.
وقتی بچه دار می شوید همه سیاست های مالی شما در خانه تغییر می کند. بچه، خرج های ناخواسته زیادی روی دستتان می گذارد و شاید هر هفته شاهد شکستن یا خراب شدن وسیله ای در خانه باشید. باید پس انداز داشته باشید تا بزرگ کردن او، کمر شکن نباشد. در این مطلب چند راهکار ساده مطرح کرده ایم تا شاید با کمک آنها بتوانید بهتر برای فرزندان خود پول خرج کنید.1
– وسایل دست دوم تهیه کنید
درست است که وقتی بچه دار می شوید دوست دارید لباس های نو و جدید برای او بخرید؛ اما اگر بودجه کافی ندارید بر خرید وسایل نو هم اصراری نداشته باشید. می توانید تخت، دوچرخه، کمد و دست دوم انتخاب کنید. کودکان همه وسایل خود را در عرض چند روز نابود می کنند، پس خیلی هم فرق نمی کند وسایل نو یا دست دوم باشد.
2 – به درست خرج کردن عادت کنید
به جای اینکه آخر هفته ها بیرون بروید یا از بیرون فست فود تهیه کنید، یک غذای ساده و خوشمزه همچون کتلت و سیب زمینی یا الویه درست کنید و با فرزندان خود پیک نیک بروید یا مثلا چهارشنبه شب ها برای آنها پیتزا درست کنید و خودشان را هم در مراحل تهیه آن شریک کنید تا از خوردن آن لذت ببرند. این مساله هرگز باعث نمی شود احساس کنند شما چیزی کم گذاشته اید و حتی آن را بسیار جالب و دوست داشتنی می دانند.
3 – قانون یک دهم را به فرزند خود بیاموزید
فرزند شما از دو یا سه سالگی می تواند آموزش های لازم در مورد پول را درک کند. به همین دلیل، وقتی با او به سوپرمارکت می روید برایش توضیح دهید چرا این آرد را به جای آن آرد برمی دارید. در مسیر بازگشت به خانه هم به او بیاموزید اگر ده درصد از هر پولی را که از کودکی دریافت می کند پس انداز کند، وقتی بزرگ شود پول و سرمایه زیادی برای خود خواهد داشت.
4 – تفاوت میان نیاز و خواسته را به کودک بیاموزید
اگر از همان ابتدا و سال های اولیه، تفاوت میان نیاز و خواسته را به کودک بیاموزید در آینده هم می توانید با راحتی بیشتری زندگی کنید و کودک هر چه را که دید، از شما طلب نمی کند. به طور مثال می توانید وقتی کمی بزرگ تر شد تخت بزرگسالی برای او تهیه کنید؛ به جای اینکه یک تخت خردسالی بخرید و دوباره چند سال دیگر تخت بزرگ تر بخرید. اگر این کارها را انجام دهید او نیز متوجه می شود بعضی وسایل واقعا لازم نیستند و می توان در هزینه پول صرفه جویی کرد.
اگر کودک این مسایل را درک نکرد و مدام نق می زد که این را می خواهم یا آن را می خواهم، به او اجازه بدهید هر چه می خواهد بردارد، اما به او گوشزد کنید باید با پول توجیبی خودش هزینه آنها را پرداخت کند. به این ترتیب، متوجه می شود پول محدودیت دارد و همیشه و هر مقدار که می خواهد در دسترس نیست و باید خواسته های خود را اولویت بندی کند.
5 – قبل از بچه دار شدن پس انداز کنید
تا زمانی که بچه ندارید، همه وسایل خانه شما سالم هستند و مشکلی هم برای هیچ چیز پیش نمی آید، اما پس از بچه دار شدن و بزرگ شدن او خرج های ناخواسته زیادی روی دستتان می ماند. بنابراین، بهتر است در زمان خوشی و راحتی خود تا جای ممکن پول پس انداز کنید.
6 – خلاص شدن از قرض و وام
تحقیقات نشان داده است زوج هایی که وام، قسط یا قرض زیادی دارند همیشه هم سر پول با هم دعوا دارند. حتی گاهی این دعواها به جدایی منتهی می شود، اما زوج هایی که این مشکلات مالی را ندارند بسیار راحت تر در کنار هم زندگی می کنند. بچه دار شدن خودش بزرگ ترین استرس دنیا است پس لازم نیست با قرض و قسط این استرس را دوچندان کنید. بهتر است پیش از اینکه به فکر بچه دار شدن باشید، مشکلات مالی خود را برطرف کنید.
7 – به امکانات خود توجه کنید
اگر شما و همسرتان هر دو تحت بیمه قرار دارید، بهتر است ببینید کدام یک از آنها امکانات بیشتری در اختیار شما قرار می دهند. هر کدام بهتر بود آن رابه عنوان بیمه اصلی انتخاب و بقیه را رها کنید. اگر هنوز بیمه نیستید حتما این کار را انجام دهید. بیمه های تکمیلی هم که دیگر حرف ندارند و شما هر هزینه ای برای دکتر و بیمارستان انجام دهید، با نامه پزشک می توانید از بیمه تکمیلی دریافت کنید. برخی بیمه ها ۹۰ درصد و برخی ۸۰ درصد یا کمتر می دهند. این وظیفه شماست که تحقیق و گزینه بهتر را انتخاب کنید.