main_600x450

دکتر سلام – میوه و سبزی  بخش مهمی از یک رژیم غذایی خوب است. خوردن آنها باعث سلامتی و تندرستی می شود. اما  در عین مفید بودن باعث  مشکلات حتی مرگ و میر در بعضی از موارد می شود.

potatoes_600x450

سیب زمینی سبز

سیب زمینی منبع سالم کربوهیدرات است. اما، باید از خوردن سیب زمینی که سبز شده است اجتناب کرد،  اگر سیب زمینی در نور خورشید برای مدت زمان طولانی بماند، شامل سموم سولانین، گلیکو آلکالوئید می شود که باعث سردرد، تهوع، خستگی و مشکلات دستگاه گوارش  می شود که باید از خوردن این سیب زمینی ها خودداری کنیم

rhubarb_600x450

 برگ ریواس

برگ ریواس حاوی سطوح بالایی از اسید اگزالیک  است، که می تواند خطرناک باشد به کلیه  آسیب شدید می زند

mushrooms_600x450
قارچ وحشی

در حالی که قارچ ارزش تغذیه ای بالایی  دارد، ولی قارچ های وحشی  سمی هستند. شناخت قارچ غیر سمی  کار دشوار ی است چون بیشتر قارچها شبیه به هم هستند

cassava_600x450

کاساوای خام

این گونه گیاهان،  نشاسته و غنی از کالری هستند،  چون ویتامین  ها و مواد معدنی و فیبر زیادی داردبرای سلامتی مفید است . اما اگر این ماده غذایی سالم  خام خورده شود با توجه به گلیکوزیدهای سمی سیانوژنیک به طور طبیعی در آن وجود دارد کشنده است.   شستشو، طبخ و یا خشک کردن آن باید به درستی انجام گیرد چون بسیار سمی است

nutmeg_600x450

جوز


به طور کلی، جوز خاصیت درمانی دارد اما استفاده زیاد آن خطرناک است سبب استفراغ، تعریق، سرگیجه، توهم و سردرد می شود.

tomatoes1_600x450

گوجه فرنگیگوجه فرنگی،   از ملزومات اساسی آشپزخانه  است که  اگر به دقت استفاده نشود میتواند زیان داشته باشید. برگ آن شامل آتروپین، یک ماده سمی است که باعث سرگیجه، سردرد و ناراحتی معده می شود. قسمت سبز گوجه فرنگی باید کاملا جدا شود
cherries1_600x450
گیلاسهسته میوه های گیلاس،   هلو و آلو شامل گلیکوزیدهای سیانوژنیک، به خصوص در دانه خود هستند، اینها باید  جویده نشود
این مطلب توسط تیم مترجمین مجله پزشکی دکتر سلام ترجمه شده است و استفاده از آن فقط با ذکر منبع و آدرس hiDoctor.ir مجاز می باشد