کودکان را نباید به حالت خوابیده به پشت شیرداد و شیردهی به آنها باید در حالت نشسته باشد به گفته متخصصان: به علت صافی گوش نوزادان در هنگام شیرخوارگی، مادران باید به زاویه سر نوزاد توجه داشته باشند.
روش هاي نادرست و اشتباهي که در زندگي به کار مي گيريم خسارات غيرقابل جبراني را به دنبال دارد. در اين ستون اشتباهات رايجي که در زندگي به کار مي بريم و شيوه صحيح آن پيش رو قرار دارد. تغيير سبک زندگي و آ گاهي از مهمترين گام هايي است که زندگي را امن و شاد مي کند.
معمولاً در خلال مراجعات مادران به منظور کاهش دردهاي ناحيه گوش فرزندشان به موضوعاتي برمي خوريم که جالب توجه و در عين حال نگران کننده هستند. يکي از اين موارد به شست و شوي گوش نوزاد توسط مادر و مهم تر از آن اقدام نادرستي است که انجام مي دهند. باز مي گردد.
متاسفانه بسياري از مادران زماني که نوزاد را به حمام مي برند گوش هايش را با آب و صابون شست و شو مي دهند که اين روشي کاملاً اشتباه و غير علمي است، چراکه محيط گوش انسان اسيدي و صابون قليايي است که در ابتداي امر همين منافات مشکل آفرين است، اما اقدام نادرست ديگري که از سوي مادران سر مي زند اين است که پس از شست و شوي گوش نوزاد، شروع به مکيدن گوش او مي کنند که اين روش خطر آفرين و به زعم مادران درست، احتمال جا به جا يا حتي پاره شدن پرده گوش نوزاد و کودک را به همراه دارد و به هيچ عنوان از نظر متخصصان گوش و حلق و بيني قابل قبول نيست.
به دليل ظرافت اندام هاي نوزادان و کودکان مکيدن گوش آنها حکم ضربه اي دارد که پرده گوش يک فرد بزرگسال را دچار آسيب مي سازد. از اين رو مراقبت صحيح و اصولي از نوزادان موضوع مهمي است که مادران بايد کمال دقت و توجه را در اين خصوص داشته باشند و از انجام هر گونه اقدام غيرعلمي خودداري کنند.
اشتباه رايجي که بسياري از مادران شيرده مرتکب مي شوند اين است که به صورت خوابيده به نوزاد شير مي دهند در حالي که اين روش شيردهي از لحاظ علمي نادرست بوده و موجب ابتلاي نوزاد به ناراحتي هاي ناحيه گوش مي شود.
لازم است نوزادان در زمان شير خوردن در وضعيت اريب قرار گيرند، چرا که ناحيه شيپور استاش گوش نوزادان کوتاه است و در صورت قرار گرفتن در وضعيت خوابيده شير به پشت بيني حرکت کرده و وارد قسمت گوش مياني مي شود و به اين ترتيب نوزاد دچار عفونت گوش خواهد شد.
همچنين ديده مي شود که برخي از مادران در اين مواقع چند قطره اي از شير خود يا روغن هايي را که روي حرارت قرار داده اند در گوش نوزاد مي ريزند که اين هم روشي کاملاً غير اصولي و غير علمي است، زيرا شير مادر داراي پروتئين غليظي است که با وارد شدن در گوش، باعث شدت پيدا کردن عفونت گوش مي شود.
گريه، بي تابي و در برخي موارد تب، در صورتي که نوزاد سير و تميز باشد از علائم نشان دهنده ابتلابه عفونت گوش است. البته بايد خاطرنشان کرد معمولاً در اين مواقع نوع گريه نوزاد متفاوت شده و بيشتر شبيه جيغ هاي بنفشي مي شود که بدون علت است و معمولاً مادران نمي دانند که دليل اصلي اين بي تابي ها شيوه نادرست شيردادن آنهاست.