برای حفظ و نگهداری درازمدت غذاهای حاضری و خوش طعم کردن آن ها، از افزودنی های متعددی استفاده می شود. این افزودنی ها به همراه دیگر فرآیندهایی که روی غذا انجام می شود، موجب از دست رفتن بخش زیادی از ارزش غذایی فست فود می شود.
گوشت فست فودها به دلیل تهیه شدن در حرارت بالا، کربن ایجاد می کند و کربن ایجاد شده از این طریق احتمال سرطان معده و مری را بالا می برد.
محمدرضا قوام نصیری رئیس انجمن رادیوتراپی و آنکولوژی گفت: تغذیه بیشتر در سرطان های دستگاه گوارش تاثیر می گذارد، این تاثیر در غذاهای فرآوری شده، خام و پخته یکسان است.
وی افزود: تظاهر تاثیر تغذیه در ایجاد سرطان بیشتر در دستگاه گوارش دیده می شود. نوع تغذیه به خصوص استفاده زیاد از فست فودها در شهرهای کلان، شلوغ و صنعتی این نوع سرطان را به وجود می آورد.
رئیس انجمن رادیوتراپی و آنکولوژی با اشاره به سبوس ناسالم در نان های صنعتی، فست فودها و گوشت سرخ شده در این نوع غذا اظهار داشت: گوشت فست فودها که در حرارت بالا سرخ می شود کربن های زیادی تولید می کند، این مسئله سرطان های مری و معده را در فرد ایجاد می نماید.
قوام نصیری ادامه داد: نگهدارنده های موجود در محصولات گوشتی مواد خاصی مانند نیترات را تولید می کنند، این مواد در هنگام طبخ به نیتروزآمین تبدیل می گردد. نیتروزآمین موجود در گوشت فست فودهای پخته شده، فرد را به سرطان دستگاه گوارش مبتلا میکند، همچنین استفاده نکردن از سبزی خام و پخته و وجود روغن در لیست غذایی فرد، در ایجاد سرطان دستگاه گوارش، معده و روده بزرگ موثر قلمداد می شود.