پیشگیری از چاقی کاهش خطر بیماری های قلبی عروقی محتوای تغذیه شیر
مطالعه منتشر شده توسط محققان شوئدی نشان می دهد که مردان میانسال که شیر و محصولات لبنی پر چرب مانند کره و خامه مصرف، میکنند در مقایسه با مردانی که کم چرب استفاده میکنند یا اصلا استفاده نمی کنند چاق نیستند. مطالعه در طی یک دوره دوازده سال انجام شد، و در آن بر مصرف میوه و سبزیجات و ورزش تاکید شده است ، و سیگار و مصرف الکل باید کاهش یابد
در مجله اروپایی تغذیه 16 تحقیق مربوط به چربی شیر و اثر آنها بر سلامت انسان بیان شده است. در آغاز بر این باور بودند که مصرف چربی شیر خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی را افزایش میدهد. ولی با بررسی این تحقیقات به این نتیجه رسیدند که چربی شیر به هبچ وجه بیماریهای قلبی را افزایش نمیدهد. در واقع، از آنجایی که آنها خطر ابتلا به چاقی را کاهش میدهد، به طور غیر مستقیم خطر ابتلا به بیماری قلبی را نیز کم میکند
مطالعات نشان داده اند که نوع شیر مهم نیست (شیر کم چرب، 2 درصد یا شیر کامل چرب) دو لیوان در روز، حمله قلبی یا سکته مغزی را کاهش می دهد ، با توجه به تحقیقات انجام شده در بریتانیا. شیر حاوی مقدار زیادی از چربی های اشباع نشده است، بدون در نظر گرفتن نوع شیری که می نوشید، هر شیشه بیش از یک سوم از نیاز روزانه کلسیم، هشت گرم پروتئین و مقدار زیادی از سایر مواد مغذی مانند پتاسیم، فسفر و ویتامین D و B را تامین میکند