استرسهاي اضافه :
براي بعضي از افراد، رفتن به منزل باعث کاهش ميزان استرس ميشود اما براي بعضي حضور در منزل، استرس زاست. اخيرا محققان آمريکايي دريافته اند در محل کار ميزان ترشح کورتيزول به طور چشمگيري پايين ميآيد. اين هورمون در واکنش به استرس آزاد ميشود. انجام کارهاي متعددي مانند خريد، انجام کارهاي عقب افتاده، تميزکاري و… باعث استرس ميشود.
تماشاي مداوم تلويزيون:
نشستن جلوي تلويزيون را اضافه کرد. نشستن جلوي لپ تاپ يا تبلت براي تماشاي فيلم يا برنامه تلويزيوني ميتواند به کمر آسيب برساند. خم شدن روي ستون فقرات، فشار وارد ميکند و باعث کمردرد و گردن درد ميشود. تقريبا نيمي از مردم به علت کمردرد يا گردن درد با مشکل خواب روبه رو ميشوند.
احتمال يبوست بيشتر است:
بي تحرکي در روزهاي آخر هفته ميتواند باعث يبوست شود. به گفته متخصصان طي هفته فرد به هر علت از جمله پياده راه رفتن براي رسيدن به ايستگاه اتوبوس، فعاليت جسمي دارد که در آخر هفته کمتر اتفاق ميافتد. خوردن غذاي کم و ناسالم در آخر هفته نيز ميتواند عامل ديگر ابتلا به يبوست باشد.
سردرد ميگرني:
هنگامي که در منزل هستيد، احتمال ابتلا به سردرد و ميگرن به علت تغيير زمان در مصرف چاي يا قهوه بيشتر است. اگر عادت به خوردن، خوابيدن و بيدار شدن از خواب در زمان معيني داريد، هرگونه اختلال در اين برنامهها در آخر هفته باعث کسالت شما ميشود. همچنين تلاش بدن و مغز براي هماهنگي با اين وضعيت جديد و بي نظمي در خوردن و خوابيدن، باعث سردرد ميشود. هيپوتالاموس که محيط طبيعي مغز را حفظ و دماي بدن و ميزان هورمون را تنظيم ميکند، به هر نوع تغيير در برنامه روزانه مرتبط با خوردن، خوابيدن و… حساس است.علت ديگر سردرد ميتواند محدود کردن مصرف کافئين باشد. اگر به طور معمول روزي ۳ فنجان چاي يا قهوه در محل کار مصرف ميکنيد تا بتوانيد تمرکز بهتري داشته باشيد اما در روزهاي آخر هفته اين مقدار را مصرف نميکنيد، بدن علائم ترک کافئين را بروز ميدهد. کافئين در عمل پيغام رساني شيميايي که رگهاي خون را در مغز گشاد ميکند، تداخل ايجاد ميکند. مصرف نکردن کافئين باعث باريکي رگها ميشود و در بروز سردرد نقش دارد.
فعاليت بدني بدون برنامه ريزي:
بيشتر ما در روز تعطيل بدون اين که بدنمان را گرم کنيم، شروع به باغباني يا فعاليت مشابه ميکنيم. در نتيجه بدن به اسپاسم، گرفتگي قسمت تحتاني کمر و آسيب ديدگي بافت ها، مستعد ميشود. به گفته متخصصان ارتوپد، براي به حداقل رساندن خطر، لازم است بدن را گرم کنيد. انجام ورزشهاي کششي کافي نيست و حتي ميتواند مضر هم باشد زيرا با سفت کردن عضله ها، فرد را مستعد آسيب ديدگي ميکند.
دراز کشيدن و سوزش سردل:
بلافاصله بعد از غذاخوردن، حالت درازکشيده، ميتواند باعث بدتر شدن سوزش سر دل شود. با خم شدن، روي شکم فشار وارد ميشود که بازگشت اسيد معده را در پي دارد. به علت بي نظمي در خواب و خوراک، ريفلاکس ميتواند مشکل ساز شود و در صورت گرسنه ماندن، توليد اسيد معده، افزايش پيدا ميکند. خوردن غذاهاي چرب ميتواند وضعيت را بدتر کند. غذاهاي چرب، توليد اسيد را تحريک و مشکلاتي مانند نفخ و سوزش سردل ايجاد ميکند.
احتمال فعاليت ميکروبها افزايش مييابد:
محققان هلندي دريافته اند، به محض دست کشيدن از کار از هر ۳۰ نفر، يک نفر به علل مختلف بيمار ميشود. هنگامي که سر کار هستيم، بدن به طور منظم هورمون «آدرنالين» توليد ميکند. اين هورمون زماني که مشغله کاري داريم ميزان فعاليت ميکروبي و توليد عفونت را کاهش ميدهد. اما به محض استراحت، هر نوع ويروس يا ميکروبي ميتواند شروع به فعاليت کند.
برنامه رژيمي ناديده گرفته ميشود:
از آن جا که ساعت غذا خوردن طي روزهاي کاري منظم تر است رژيم گرفتن نيز آسان تر خواهد بود. در روزهاي آخر هفته اين برنامه تغيير ميکند و رعايت کردن آن سخت تر ميشود.
مصرف دارو فراموش ميشود:
دير بيدار شدن از خواب يا مسافرت کوتاه مدت در آخر هفته باعث ميشود مصرف دارويي را فراموش کنيد. به گفته پزشکان، به محض به ياد آوردن، بايد دارو را مصرف کنيد.فراموش کردن قرص فشارخون تنها يک بار ميتواند خطر حمله قلبي و سکته را تا ۴۰ درصد افزايش دهد.
انجام ورزشهاي سنگين:
رفتن به باشگاه يا دوچرخه سواري طولاني براي جبران ورزش نکردن طي هفته ميتواند براي قلب مضر باشد. افراط در ورزش کردن براي جبران کم تحرکي طي هفته ميتواند از تحرک نداشتن مضرتر باشد. اگرچه ورزشهاي منظم خطر کلي ايست قلبي را کاهش ميدهد، اما انجام هر ورزش سنگيني بدون آمادگي، خطر حمله قلبي را افزايش ميدهد.به گفته متخصصان، مشکل افرادي که تنها در روزهاي آخر هفته ورزش سنگين ميکنند اين است که قلب آنها با حداکثر ظرفيت کار ميکند. به بيان ديگر قلب به شدت تلاش ميکند خون کافي به بدن پمپاژ کند.