کارمندانی كه کاکائو یا چای مصرف میكنند، قدرت عملكردهای ذهنی و ادراكی آنها نیز نسبت به دیگر افراد به مراتب بیشتر است.
اگر شما کارمند باشد قطع به یقین زمان و چای استراحت یکی از لذت بخش ترین لحظات کاری شماست، اما اگر رئیس باشید همیشه نگران این هستید که همین زمان کوتاه بازده کاری مجموعه شما را کاهش دهد. شاید غیر منطقی به نظر برسد اما همین لیوان کوچک همواره محل مناقشه بوده است، مناقشاتی که دیگر زمان پایان آن رسیده است.
بر اساس آخرین تحقیقات انجام شده اختصاص زمانی برای نوشیدن چای در هنگام کار نه تنها اختلالی در کار ایجاد نمی کند بلکه توان ذهنی کارمندان برای انجام وظایفشان را افزایش می دهد. اگر نوشیدن چای را به مثابه زنگ تفریح کارمندان محسوب کنیم، این زنگ تفریح تأثیر قابل ملاحظه ای در تغییر حال و هوای فرد دارد که در نهایت می تواند منجر به بیشتر شدن قدرت حل مسأله کارمندان بشود.
این تأثیر تنها منحصر به خود چای نمی شود، آنچه چای را از سایر نوشیدنی ها متمایز می کند فرآیند دم کردن و بوی خوش آن است. علاوه بر این اغلب کارمندان در زمان چای با یکدیگر گپ و گفت می کنند و در حین همین صحبت ها به ایده های جدیدی در مورد کارشان می رسند. در این تحقیق دو گروه مورد مطالعه قرار گرفتند، گروه اول در زمان استراحت چای را همراه با شیر یا شکر می نوشیدند و در مقابل گروه دوم تنها یک لیوان آب می نوشیدند. سپس از اعضای این گروه ها خواسته شد تا یکسری از معماها و آزمون هایی را انجام دهند.
یافته های به دست آمده نشان داد، آنهایی که چای می نوشند نه تنها تمایل بیشتری برای حل مسائل مطرح شده دارند بلکه در رسیدن به پاسخ صحیح نیز موفق تر عمل می کنند. بنابراین فعالیت های به ظاهر ساده و روزمره می تواند مزایای جانبی بسیاری داشته باشد که از چشم ما پنهان باقی می ماند. به عنوان مثال اگر در کنار همین چایی که می نوشید یک تکه شیرینی کوچک بخورید به فعال تر شدن ذهنتان کمک می کنید. از طرف دیگر نوشیدن چای در طولانی مدت استرس شما را کاهش می دهد، عاملی که قدرت شما را برای حل مشکلات کاری افزایش می دهد.