دانشمندان با انجام مطالعه روی هزاران مادر باردار دریافتند مادرانی که در دوران بارداریدر سنین هیجده تا 25 سالگی به سر می برند کودکانی با ضریب هوشی بالا خواهند داشت.
عبدالرسول اکبریان با بیان اینکه جمعیت فعال میتواند موجب ترقی و تعالی کشور شود، اظهار داشت: داشتن جمعیتی با سن بالا و پیر موجب میشود پیشرفت آن کشور رو به افول برود.
وی افزود: داشتن 2 یا 3 فرزند معقول است و فاصلهگذاری بین حاملگیها و سلامت مادر نیز از اهمیت بالایی برخوردار است.
اکبریان گفت: اگر زنانی مایل به پیشگیری هستند بهتر است زنان از روشهایی مانند IUD یا قرصهای ضدبارداری به جای روشهایی مانند توبکتومی برای پیشگیری موقت استفاده کنند زیرا توبکتومی موجب میشود تا فرد شانس حاملگی را برای همیشه از دست بدهد این در حالی است که ممکن است شرایط فرد در آینده تغییر کند و قصد بارداری مجدد داشته باشد.
این جراح و متخصص زنان اظهار داشت: بارداری در سن 18 تا 25 سالگی نتیجه حاملگی، ضریب هوشی کودک و سلامت مادر را تأمین میکند. البته این به معنی عدم شانس بارداری بعد از این سنین نیست و زنان میتوانند تا 40 سالگی نیز باردار شوند.
روشهای کمتهاجمی را کوتاهترین و ایمنترین راه در تشخیص و درمان بیماریهای زنان و زایمان دانست و اظهار داشت: در گذشته از اعمال جراحی باز استفاده میشد، این روش وقتگیر بود و شانس عفونت را افزایش میداد همچنین مدت درمان و نقاهت با روشهای جراحی باز موجب میشد تا در عملکرد شغلی و اجتماعی بیمار اختلال ایجاد شود.
وی افزود: در روشهای کمتهاجمی مانند لاپاراسکوپی با ایجاد 2 یا حداکثر 3 حفره در شکم نقطهای که مشکل دارد را پیدا میکنند و میتوانند عمل جراحی را انجام دهند و بیمار عصر همان روز یا حداکثر صبح روز بعد از عمل مرخص میشود.
این جراح و متخصص زنان گفت: تشخیص حاملگی خارج از رحمی و درمان آن، کیستهای تخمدان، تومورهای رحمی و تخمدانی و اکثر جراحیهای زنان را میتوان با لاپاراسکوپی تشخیص داد و درمان کرد.
وی ادامه داد: سرطان گردن رحم در گذشته بیداد میکرد اما اکنون میتوان با روشهای کمتهاجمی این سرطان را در مراحل اولیه تشخیص داد و قبل از اینکه به سایر نقاط بدن دستاندازی کند جلوی پیشرفت آن را گرفت.
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران اظهار داشت: سرطانهای سینه، تخمدان، رحم و گردن رحم با روشهای کمتهاجمی مانند لاپاراسکوپی قابل تشخیص است که از این منظر میتوان طول عمر بیمار را افزایش داد برعکس بیتوجهی به تشخیص و درمان سرطانی مانند تخمدان که بعد از یائسگی رخ میدهد و به آرامی پیشرفت میکند موجب میشود تا فرد با مشکلات بسیاری در درمان مواجه شود.
وی افزود: سرطان تخمدان با شکم درد معمولی و نفخ شکم شروع میشود. برخی زنان به این علایم توجهی ندارند در حالی که چنانچه در مراحل اولیه به پزشک مراجعه شود با انجام سونوگرافی میتوان به این اختلال پی برد این موضوع در مورد سایر سرطانها نیز صادق است.
اکبریان گفت: زنان میتوانند با معاینه ساده به تشخیص اولیه سرطان سینه کمک کنند و پس از آن با مراجعه به پزشک و نمونهگیری جلوی پیشرفت این سرطان را بگیرند، این موضوع به ویژه در زنانی که سرطان سینه در خانواده آنها شایع است اهمیت زیادی دارد. توصیه میشود زنانی که سابقه ژنتیکی برای ابتلا به سرطان سینه دارند از 35 سالگی به بررسی دورهای بپردازند.