واکنش نشان دادن در مقابل افرادي که شما را خوار کرده و ارزش هـايتـان را زير سؤال مي برند، قدري دشوار و دردناک است. گاهي اوقات زخم هايي که اينگونه افراد به شما وارد مي آورند، ممکن است تا ابد باقي بمانند.
بیشتر افرادی که اقدام به مقایسه و تحقیر دیگران میکنند، خود دارای مشکلات روحی و شخصیتی هستند و چون در جهت رفع آن برنمیآیند، فرافکنی کرده و این مشکل را به دیگران نسبت میدهند.
این افراد دارای دلبستگیهای ناایمن،
تو خالی هستند که رشد شخصیتی پیدا نکردهاند و یک خصوصیت آنها این است که خود را خوب و دیگران را بد میدانند، این دیگران میتواند شامل همسر و فرزند آنها نیز شود.
گروه دیگری از افراد دارای دلبستگیهای ناایمن، کسانی هستند که معتقدند خود و دیگران خوب نیستند درحالیکه افراد با دلبستگیهای ایمن بر این باورند که هم خود و هم دیگران خوب هستند.
دلبستگی ناایمن موجب تحقیر خود و دیگران میشود و با توجه به اینکه این نوع دلبستگیها در چندسال اول زندگی در شخصیت هر فرد شکل میگیرد از اینرو باید در ارتباطات والدین با فرزندان و همچنین افرادی که پرستاری آنها را عهدهدار میشوند، دقت لازم صورت گیرد.
تنبیه، بیدقتی نسبت به فرزندان و طرد آنها از عوامل شکلگیری دلبستگیهای ناایمن است که در صورت ادامه و در سنین بالاتر منجر به تعمیم این ویژگی به دیگران خواهد شد که تحقیر و مقایسه دیگران، یکی از تبعات دلبستگی ناایمن است