کسانیکه سازشگرند همیشه خود را فدای رضایت دیگران و راحتی انان می کنند و تا جائیکه میتوانند خود را قربانی اطرافیان کرده و به میل و اشتیاق زیاد سعی در خشنود کردن اطرافیانشان دارند
حکیمه آقایی اظهار داشت: خانواده ناکارآمد متشکل از افرادی است که ارتباطات ناهمخوان دارند و یکی از الگوهای ارتباطی «سازشگر»، «سرزنشگر»، «حسابگر» و «گیج» را نشان میدهند.
وی افزود: وقتی ما بدون توجه به احساس ارزشمندی خود، سازش میکنیم قدرت خود را به دیگری واگذار کردهایم و به هر چیزی «بله» میگویم.
*سازشگری با توافق تفاوت دارد
این متخصص حوزه بهداشت و روان گفت: سازشگر بودن در بسیاری خانوادهها عملی قابل قبول و خوشایند است سازشگری با تلاش دو طرفه در جهت رسیدن به توافق متفاوت است. در سازشگری فرد به بهای از دست رفتن ارزش خود سازش میکند.
وی افزود: سازشگری با احترام به نفس منافات دارد و این پیام را به دیگران منتقل میکند که من اهمیت ندارم.
* افراد سازشگر خود را مقصر همه خطاها میدانند
این روانشناس اظهار داشت: افراد سازشگر خود را مقصر همه خطاها میدانند و حتی با مبالغه برای پیدا کردن شواهدی مبنی بر خطاها مسئولیت آنها را به عهده میگیرند.
آقایی تصریح کرد: افراد سازشگر از کلمات موافقتآمیز استفاده میکنند و زبان بدن آنها حالت بیچارگی را منعکس میکند.
* فرد سازشگر خود شیرینی میکند
وی ادامه داد: فرد سازشگر همیشه سخنان خود را در جهت جلب توجه دیگران و خودشیرینی به کار میبرد و سعی میکند از هر موضوعی که موجب ناخوشایندی دیگران میشود معذرتخواهی کند و هرگز مخالفتی نشان ندهد.
این متخصص حوزه بهداشت روان خاطرنشان کرد: نتیجه الگوی ارتباطی سازشگر که در سیستمهای خانوادگی ناکارآمد دیده میشود، عزت نفس پایین است بنابراین افرادی که چنین الگوی ارتباطی دارند همواره از عزت نفس پایینی برخوردار خواهند بود.