کره از چربی که در شیر وجود دارد بدست می آید و تقریبا ۸۰٪ آن از چربی شیر و بقیه آن از آب و پروتئین بوجود آمده است. با در نظر گرفتن این درصدها، یک قاشق کره معادل ۱۰۰ کالری و ۱۱ گرم چربی است که ۷ گرم آن چربی از نوع اشباعشده است. کالری فراوان و کمبود سایر مواد غذایی در کره سبب شده است افرادی که قدر سلامتی خود را می دادند در اندیشه جایگزین کردن سایر روغنهای سالم برای کره باشند.
روغن زیتون
در آشپزی جایگزین کردن کره با روغن زیتون مزایای متعددی برای سلامت قلب دارد. در حالی این دو ماده از نظر مقدار کالری تفاوت چندانی ندارند، نوع چربی موجود در آنها متفاوت است. کره شامل ۶۶ درصد چربی اشباع شده است، در حالی که روغن زیتون در حدود ۳۳ درصد چربی اشباع شده دارد. روغن زیتون همچنین سرشار از ویتامین A، D و E است و به سرعت احساس گرسنگی را بر طرف میکند و به همین دلیل باعث میشود غذای کمتری میل کرده و کالری کمتری دریافت کنید.
سایر روغنها
در بازار روغنهای بسیار مختلف و متنوعی وجود دارند که هر یک فواید و عطر و طعم مختلفی به غذای شما اضافه میکنند. روغنهایی مانند روغن نارگیل یا روغن بادام زمینی سرشار از چربیهای مفید هستند و هر یک طعم و مزه منحصر به فردی به غذای شما میبخشند. روغنهای مغزهایی مانند گردو نیز سرشار از چربیهای اشباع نشده، چربیهای مفید در سلامت قلب و همچنین ویتامینهای محلول در چربی هستند. روغن دانه کتان نیز حاوی مقادیر بالایی از اسیدهای چرب امگا-۳ است، که فواید بسیاری برای حفظ سلامت قلب دارد. همانطور که گفته شد، کالری روغنها معمولا برابر با کالری است، با این حال داشتن ارزش تغذیهای بیشتر و تنوع در طعم و عطر آنها را جایگزین بسیار خوبی برای کره در آشپزی میکند.
پوره میوه
اگر به دنبال جایگزینی برای کره در صبحانه خود میگردید، پوره انواع میوه جایگزینی بسیار سالم است. میتوانید پوره میوههایی مانند سیب، انگور، انبه، توت فرنگی و… را به همراه نان تست در صبحانه میل کنید. این پورهها چربی کمتری داشته و جایگزینهایی با طعمهای عالی هستند. به علاوه، میوهها سرشار از آنتی اکسیدانهای طبیعی و فیبر هستند که به هضم غذای شما کمک کرده و احساس سیری بیشتری به شما میدهند.
آووکادو
گرچه آوکادو ممکن است چربی بالاتری نسبت به دیگر میوهها داشته باشد، این میوه سرشار از چربیهای اشباع نشدهای است که برای سلامت قلب مفیدند. این نوع چربی میتواند کلسترول “بد” LDL را کاهش داده و از کلسترول “خوب” HDL. محافظت کند. این میوه سبز همچنین پروتئین، فیبر، و ویتامین B بیشتری نسبت به کره به بدن شما میرساند. این میوه سرشار از فولات، پتاسیم، ویتامین Eو ویتامین K است، در حالی که کره شامل این مواد غذایی نمیشود. آووکادو سرشار از امگا ۳S است و افزودن تکههایی از آن به سالاد طعمی عالی ایجاد میکند. همچنین میتوانید آن را همراه دانههای شور و یا آجیل میل کنید. در آشپزی، به اندازه نیمی از مقدار کره موجود در دستور آشپزی خود از آووکادو له شده استفاده کنید تا علاوه بر خامهای شدن مزه غذا، غذایی سالم طبخ کنید.
حموس
حموس محصولی مدیترانهای است که به همراه نان، سبزیجات و به عنوان یک جایگزین کره مصرف میشود. حموس از نخود، که سرشار از پروتئین بدون چربی، کربوهیدراتهای پیچیده و چربیهای مفید است گرفته میشود. همچنین حموس دارای فیبر بالایی است که هضم غذا را کندتر کرده و باعث میشود برای مدت بیشتری احساس سیری کنید.
سس سیب و ماست یونانی
اگر به دنبال استفاده از مواد غذایی سالم در پخت و پز و شیرینیپزی هستید، حذف کره میتواند تا حدود زیادی از کالری و چربی کیکها و شیرینیهای شما بکاهد. در حالی که اغلب از سس سیب به جای روغن در دستورهای آشپزی استفاده میشود، میتوان در دستورهای کیک به جای کره نیز از آن استفاده کرد. کافی است به اندازه نیمی از مقدار کره در دستور از سس سیب استفاده کنید و یا اگر از خوردن کیکهای ضخیم و با تراکم بیشتر لذت میبرید، به همان میزان کره از سس سیب استفاده کنید. نصف مقدار کره در دستور شیرینی و کلوچه را با یک چهارم ماست یونانی ساده و پرچرب جایگزین کنید. به عنوان مثال، اگر در دستور یک فنجان کره ذکر شده، از نصف فنجان کره و یک چهارم فنجان ماست یونانی استفاده کنید. با جایگزین کردن این مواد غذایی سالم به جای کره در پخت کیک و شیرینی، تنقلاتی با چربی بسیار کمتر خواهید داشت و بدن شما فیبر، ویتامینها و مواد معدنی بیشتری دریافت خواهد کرد.