open-uri20130207-29370-mkc4tb

سرفه به دلیل  احساس خارش یا گرفتگی گلو علاوه بر برطرف نکردن این مشکل منجر به صدمه رساندن بیشتر به این ناحیه می شود برخی افراد نیز این کار جزو عادات روزمره آنان است و به اصطلاح صاف کردن گلو می گویند که امری کاملا اشتباه است.

یک فوق‌تخصص ریه بابیان اینکه علت‌های متعددی برای صاف کردن صدا بیان‌شده است، گفت:‌ «به‌طور شایع به دلیل وجود ترشحات پشت حلق یا احساس خارش در حلق است که فرد قبل از صحبت، برای برطرف کردن آن اقدام به صاف کردن صدا می‌کند ولی طبق برخی بررسی‌ها نیز این موضوع می‌تواند عادت رفتاری باشد.»

دکتر رسول علی‌النژاد در گفت‌وگو با خبرنگار پایگاه خبری «سلامانه» گفت: «اگر بخواهیم دلایل صاف کردن صدا یا گلو را بیان کنیم می‌توان به چند دلیل مهم اشاره کرد که یکی از این موارد، ابتلا به بیماری‌های مجاری فوقانی تنفسی شامل بینی و سینوس‌هاست که می‌تواند منشاء آلرژیک یا عفونی داشته باشد.»

وی در ادامه تصریح کرد:‌ «از دیگر علل مؤثر در این امر، برگشت اسید معده به مری یا اصطلاحاً ریفلاکس است. ریفلاکس بیماری شایعی محسوب می‌شود و لازم است این افراد از این نظر بررسی شوند. البته این مسئله می‌تواند به دلیل مسائل مربوط به حنجره از اشکالات عصبی حنجره گرفته تا مسائل ساختمانی آن نیز باشد.»

عضو هیئت‌علمی دانشگاه علوم پزشکی گیلان در ادامه گفت: «در برخی منابع نیز آسم به‌عنوان یکی از علت‌های صاف کردن صدا ذکرشده است. علاوه بر این، مصرف برخی داروها به‌خصوص یکی از داروهای رایج در درمان فشارخون (گروه داروهای ACEI) هم می‌تواند منجر به بروز این حالت شود.»

علی‌النژاد در پایان با اشاره به اینکه صاف کردن صدا خود باعث ضربه و آسیب به حنجره می‌شود، گفت: «تداوم در صاف کردن صدا باعث ایجاد سیکل معیوب می‌شود بنابراین لازم است افراد از انجام این عمل پرهیز کنند. اگر این موضوع به‌صورت عادت باشد و علت مشخصی برای انجام آن وجود نداشته باشد، تکنیک‌های مختلفی برای رفع آن ارائه‌شده است مثلاً خوردن مختصری آب البته ترجیحاً خنک که باعث مرطوب شدن حلق و حنجره یا ایجاد لرزش در حنجره یا تنفس‌های عمیق و سرفه به دنبال آن می‌شود