ادعای چهاردیواری، اختیاری یک اشتباه محض است و کسانی که این باور اشتباه را دارند پیشنهاد می کنیم این مطلب را مطالعه کنند. گاهی در برخی از زمینه ها باید تحولی در افکارمان ایجاد نماییم. حالا چهاردیواری اختیاری ؟!
به گزارش ایده مفرح – خبرنگار مجله پزشکی دکتر سلام، انسانها به عنوان موجودات اجتماعي به ناگزير در كنار يكديگر زندگي ميكنند و محل سكونت آنان چه روستا و چه شهر با انسانهاي ديگر مشترك است.پس باید به حقوق یکدیگر احترام قائل شوند.
در این مورد دکتر فربد فدایی روانپزشك، مدير گروه روانپزشكي دانشگاه علوم بهزيستي و توانبخشي و ریس انجمن روانپزشکان ایران عنوان کرد:
اين اشتراك زندگی کردن انسانها منافعي دارد از جمله آنكه همسايگان به يكديگر كمك ميكنند، از خدمات مشترك استفاده ميكنند كه موجب كاهش هزينهها ميشود و به ويژه در آپارتمان نشيني اين امر محسوستر است.
وی افزود : در عين حال اين همنشيني ممكن است مشكلات و محدوديتهايي را هم به همراه داشته باشد. ازجمله رعايت حقوق ديگران كه به آن معني است كه مفهوم چهارديواري اختياري كه در گذشته رايج بود در زندگي امروز رنگ باخته است و بيتوجه به مصالح عموم همسايگان نميتوان زندگي مناسبي داشت.
فدایی گفت : از آنجا كه مردم ايران از قديم به زندگي در خانه هاي وسيع و انفرادي عادت داشتهاند كه بالطبع همسايگان معدودي هم دارد، زندگي در مجموعههاي آپارتماني و محدوديت هاي ناگزير آن برايشان مشكل است.
وی در انتها متذکر شد: در عين حال بايد دانست كه حضرت علي(ع) در بيان ويژگيهاي پرهيزگاران از جمله ميفرمايد پرهيزگار كسي است كه همسايگان را آزار نميرساند و نيز از پندهاي جاودانه كه ميفرمايند اين است كه خدارا، خدارا؛ دربارة همسايگان حقوقشان را رعايت كنيد كه وصيت پيامبر شماست كه درود خداوند بر او و برخاندان او باد، و همواره به خوشرفتاري با همسايگان سفارش ميكرد تا آنجا كه گمان برديم براي آنان ارثي معين خواهد كرد.
گفتنی است هر شخصی نباید ادعا کند چهارديواري اختياري است بلکه باید بداند که نمی تواند در ملک خود هر کاری خواست بکند مثلا ايجاد سروصداي زياد که موجب تضييع حقوق همسايگان خواهد شد.
پس با غنی سازی فرهنگ زندگی آپارتمانی از طریق رسانه ها می توان به این امر مهم دست یافت.
گزارش از ایده مفرح / خبرنگار مجله پزشکی دکتر سلام