اگر تا به حال آرتیشو استفاده نکردید ، و طریقه استفاده از آن را بلد نیستید ، در این فکر نباشید که چطور استفاده کنیم آیا برگهایش را هم باید استفاده کنیم؟ اصلا اینگونه نیست خوردن برگهای آرتیشو به علت طعم تندی که دارد شاید موجب مشکلات معده شود. بر عکس اگر خوب پخته شود و درست استفاده کنید آرتیشو خیلی خوشمره است . حتما بخورید
سر برگهاشو ببرین با چاقو یا قیچی ؛ این کار اجباری نیست ولی حرفه ایه برای خوردن آرتیشو.
حالا بذارینش درون آب نمک و یا با بخار بپزین و حدود ۲۰ تا ۴۵ دقیقه بذارین بمونه ( بستگی به اندازۀ آرتیشو داره) تا قسمت زیرش نرم بشه. در قابلمه رو نذارین چون در اون صورت آرتیشوتون در اثر اسیدی که منتشر میکنه سیاه میشه. میتونین اینکارو با ماکروفر در عرض ۱۵-۸ دقیقه و یا گاز فشاری در عرض ۲۰ دقیقه هم انجام بدین . بهترین پخت آرتیشو زمانیست که یکی از برگهاشو بکشین و یکمی مقاومت کنه نه زیاد از حد.
وقتی که پخت اونو بر عکس بگیرین تا آب درونش تخلیه بشه.
خوردن آرتیشو رو از برگ های خارجی شروع کنین. قسمت خوراکی برگ آرتیشو در ته برگ قرار گرفته و رنگ آن از بقیه نقاط روشن تره، انگشتای شما هم در پشت آن قرار گرفته.
ته برگ را درون سس ( هر سسی که خودتون دوست دارین ) بزنین ؛ این سس میتونه مایونز با کمی سرکه بالزامیک یا س سویا ، ترکیب کره و سیر ، سرکه ، کره آب شده و یا سس مخصوص خودتون باشه.
حالا اون قسمت خوردنی برگ رو داخل دهانتون بذارید دندانهاتون رو ببندید و برگ رو بیرون بگشید . قسمت خوراکی خیلی راحت کنده میشه و شما مزه ی آرتیشو را احساس میکنین.
بقیۀ برگهارو درون یک کاسه سالاد یا بشقاب بگذارین.
انقدر ادامه بدین تا برسین به برگهای زیرین که دیگه زیاد سفت نیستند . این برگها با برگهای خارجی خیلی فرق دارند، هم خیلی کوچکترند هم بسیار ظریف و شفافند و گاهی هم کمی بنفش هستن.
برگهای آخر رو از ته آرتیشو جدا کنین ، این برگها آنقدر نرمند که دیگه با یک حرکت میتونین همشو یکجا جدا کنین، ته آنها را در سس بزنین و ته آنها را بخورید . در زیر این برگها یک سری رشته های مویی میبینید که خودتون تشخیص میدین غیر قابل خوردنند.
با یک قاشق یا چاقو این موهارو جدا کنین ، اگر خوب پخته باشه به راحتی کنده میشن و در نهایت نباید هیچ مویی ببینید.
حالا شما میتونین ته آرتیشو رو بخورین . مغز آرتیشو با ارزشترین قسمت اونه و تنها بخشیه که سرآشپزها ازش در غذاهاشون استفاده میکنن ، اما تو خونه نباید خودتونو از خوردن بقیه قسمتهای اون محروم کنین.لذت ببرید!!!