افراد سیگاری بیشتر از دیگر افراد دچار عارضه خر و پف می شوند و دیگر افراد خانواده را ابا این اختلال درگیر می کنند و با صدای خرو پفشان خواب را بر دیگران حرام کنند.
شاید بتوان گفت خر و پف یکی از آزاردهندهترین مشکلاتی است که افراد در طول خواب با آن دست به گریباناند و بیشتر از اینکه خود فرد را آزار دهد، برای اطرافیان وی ناراحتکننده است.
خر و پف در زمانی رخ میدهد که بافت نرم قسمت پشتی سر و گردن در زمان تنفس مرتعش میشود. در زمان خواب، راههای هوایی سر و گردن در حالت استراحت قرار داشته و به مرور باریک میشوند و همین امر سرعت ورود و خروج هوا از راههای هوایی را افزایش داده و باعث ارتعاش بافت نرم راههای هوایی میشود که نتیجه آن ایجاد صدایی موسوم به خر و پف است. از سوی دیگر، این حالت در افرادی که لوزه سوم داشته یا سرماخوردهاند نیز به دلیل انسداد راههای هوایی تشدید میشود.
مطالعات اخیر صورت گرفته توسط متخصصان بیمارستان «هنری فورد دیترویت»، در ایالت میشیگان نشان میدهد: «افرادی که به طور مرتب خر و پف میکنند، عروق کاروتید ضخیمتر یا غیر عادیتری به نسبت بقیه دارند؛ این احتمال برای این گروه از افراد نسبت به افراد چاق و سیگاری نیز بیشتر است.» سخت شدن دیواره عروق کاروتیدی که غنی از اکسیژن بوده و تغذیهکننده مغز هستند، یکی از عوامل بروز تصلب شرایین به شمار میرود که منجر به ایجاد بیماریهای عروقی میشود.
محققان معتقدند: «افرادی که با صدای بلند خر و پف میکنند در مقایسه با کسانی که به ندرت خر و پف میکنند یا هرگز این عادت را ندارند، بیشتر در معرض خطر سکته و بیماریهای قلبی قرار دارند.» محققان با بررسی 12 هزار و 643 مرد و زن مجارستانی دریافتند که حدود 40 درصد از مردان و 24 درصد از زنان به طور مرتب خر و پف میکنند. سرمنشأ بسیاری از بیماریهای قلبی -عروقی خر و پف بوده و بین این دو ارتباط مستقیمی وجود دارد. در واقع، ارزیابی دو لایه درونی دیواره عروقی میتواند معیاری برای شناسایی بیماری تصلب شرایین باشد و به عبارتی افرادی که خر و پف میکنند نسبت به دیگر افرادی که خر و پف نمیکنند، بیشتر دچار تصلب و گرفتگی شرایین میشوند.