t1larg.kid.cracker.ts

اگر مدام به غذای فرزندتان نمک می زنید و او بیشتر به غذای شور عادت دارد،بدانید این کودکان دچار نوعی کاهش ضریب هوشی در آینده خواهند شد

نسرین علیزاده منطقه خراسان شمالی، افزود: عادات غذایی در دوران کودکی به ویژه سنین دو تا پنج سالگی شکل می‌گیرد و تا سال‌ها پایدار می‌ماند.

وی ادامه داد: با توجه به این امر که ذائقه هر فرد از دوران کودکی شکل می‌گیرد، تلاش خانواده در جهت ذائقه‌سازی سالم در کودکان از اهمیت بسزایی برخوردار است و کاهش مصرف نمک تنها به بزرگسالان توصیه نمی‌شود.

وی با بیان این که باید به غذای کودک زیر یکسال نمک اضافه نکنید تا ذائقه او به غذاهای شور عادت نکند‌، افزود: یکی از راه‌های کنترل و پیشگیری از فشار خون بالا در کودکان‌، کاهش دریافت نمک مصرفی آن‌هاست.

وی درادامه تصریح کرد: محیط خانواده‌( خواهر و برادران بزرگتر، عادات و رفتار غذایی والدین، محیط صرف غذا)‌، مسائل اجتماعی‌( اشتغال مادران‌، صرف حداقل یک وعده غذا یا بیشتر در مهد کودک‌، مدرسه‌، استفاده از غذاهای آماده و…) و پیام‌های رسانه‌ها به ویژه تبلیغات تلویزیونی نقش مهمی در دریافت و عادات غذایی کودکان دارند.

علیزاده با اشاره به این که برای کودکان حداکثر میزان توصیه شده برای مصرف نمک کمتر از سه گرم در روز است و بهتر است همین مقدار از نمک ید دار تصفیه شده باشد‌، یاد‌آورشد‌: ید یکی از مواد مغذی ضروری برای رشد و تکامل کودکان است، به طوری که کمبود آن موجب کاهش بهره هوشی می‌شود.