هیچ گاه و به هیچ عنوان فرزندتان را برای نمراتش سرزنش نکنید و او را مواخذه نکنید و از مقایسه کردن وی با دیگر هم سن و سالانش اکیدا خودداری کنید چون باعث تضعیف روحیه وی می شوید.
فرشید ابراهیمی ، منطقه کرمانشاه، به نقش والدین در تامین آرامش دانشآموزان و دانشجویان اشاره کرد و افزود: افراد معمولا زمان عمده درس خواندن را در خانه سپری میکنند و خیلی مهم است که آرامش آنها در خانه توسط والدین برقرار شود.
وی ادامه داد: ضریب موفقیت دانشآموزانی که در محیط خانه استرس و تنش کمتری دارند، بیشتر از دیگران است.
ابراهیمی از خانوادهها خواست در ایام امتحانات از ایجاد تنش و اضطراب خودداری کرده و شرایطی فراهم کنند که فرزند آنها با تمرکز درس بخواند.
این کارشناس ارشد روانشانسی با بیان اینکه خانوادهها باید شیوههای صحیح درس خواندن را به فرزندان خود یاد دهند، تاکید کرد: والدین باید از مقایسه فرزندانشان با بقیه خودداری کنند و او را فقط با خودش مقایسه کنند.
به گفته ابراهیمی، خانوادهها باید از مدرک گرایی و توجه صرف به نمره پرهیز کنند و تواناییها و استعدادهای فرزندان خود را در نظر بگیرند.
وی مقایسه دانشآموز با دیگر دانشآموزان را زمینه ساز اضطراب و تنش برای او دانست و اضافه کرد: نقطه مقابل اضطراب عزت نفس است و خانوادهها باید تا جایی که میتوانند به فرزند خود اعتماد به نفس بدهند تا از اضطرابش کاسته شود.
این کارشناس ارشد روانشناسی خاطرنشان کرد: خانوادهها باید به جای اینکه به فرزندانشان بگویند “تو بچه باهوشی هستی”، بگویند “تو بچه تلاشگری هستی”.
ابراهیمی در ادامه به نقش تغذیه در کاهش استرس ایام امتحانات اشاره کرد و گفت: دانشآموزانی که در این ایام تغذیه مناسب ندارند، تنبل و بیحال خواهند بود.
وی توصیه کرد: خانوادهها صبحانه کامل و تا حد امکان میان وعدهها را برای فرزندان خود مهیا کنند.
این روانشناس معتقد است: مصرف یک لیوان شیر گرم قبل از خواب میتواند استرس دانشآموزان را کم کند.