750x500-ehow-images-a07-ln-lb-survive-bipolar-mixed-episode-800x800
محققان منشا برخی ناراحتی های روحی مزمن را در بیماری به نام یبوست  پیدا کرده اند و معتقدند بخاطر این جور بیماری های داخلی فرد دچار ناراحتی های منفی روحی  و خلقی می شود.

کندی و تاخیر در حرکت مدفوع در روده‌ها را یبوست می‌گویند. بعضی از افراد هر چند روز یک بار اجابت مزاج دارند برخی هفته‌ای یک بار و برخی دیگر ممکن است 2 هفته یک بار اجابت مزاج داشته باشند.

به گفته سید جواد علوی کارشناس طب سنتی یبوست سرچشمه بسیاری از بیماری‌ها مانند بواسیر، سرگیجه، کج خلقی‌ها، یاس در زندگی، بدبینی، دعوای بی جهت، بوی بد دهان، ترس، فراموشی، قضاوت ناحق، تشنج، افسردگی، دردهای گوناگون عصبی، ناراحتی‌های گوش، چشم و بینی، بیماری‌های پوستی مانند اگزما، اختلال در غدد دورنی بدن مانند تیروئید، بیماری‌های تخمدان، سر دردهای طولانی و … است.

راه‌های رفع یبوست و پیشگیری از آن:

1.اگر افراد فعالیت بدنی و نرمش روزانه داشته باشند ماهیچه‌های شکم را منقبض و به کار وادار کرده و مزاج نرم و خود به خودی به طور طبیعی کار می‌کند و نیازی به مصرف ملینات و مسهلات پیدا نمی‌شود.

از خستگی بدنی و فکری و توقف در یک جا باید خودداری کرد، ورزش‌های ملایم مانند دوچرخه سواری که موجب تقویت عضلات شکم می‌شود بسیار مفید است.

2.باید سعی کرد که از عصبانیت و تندخویی خودداری شود چرا که این امر در تشدید یبوست بسیار موثر است.

3.باید روزی یک الی 2 بار در ساعات معین عمل تخلیه صورت گیرد. بعد از صرف غذا موجی از معده به سمت روده‌ بزرگ می‌رود و اگر بلافاصله بعد از غذا عمل دغع صورت گیرد بسیار خوب است.

4.رعایت آداب و نحوه صحیح غذا خوردن

5.مزه مزه کردن نمک قبل و بعد از غذا برای پیشگیری از یبوست مفید است.

6. استراحت و خواب کافی نیز برای پیشگیری از یبوست مفید است.