نارگیل میوه پر طرفداری است که پوسته سفت و سختی دارد این میوه آب بسیار مقوی و خوشمزه ای نیز دارد در این مطلب قصد داریم تا شما را با این میوه مقوی آشنا کنیم به همین منظور عکس هایی از این میوه را در ادامه مطلب قرار دادیم
نارگیل (نام علمی: Cocos nucifera) از اعضاء خانواده نخلیان (Arecaceae) است و تنها گونهای است که در سرده نارگیل (Cocos) طبقهبندی میگردد.
واژهشناسی
واژه نارگیل از واژه «انارگیل» سانسکریت وارد پارسی شده و در زبان پارسی میانه به آن گوچ هندوک به معنی جوز هندی میگفتند که این واژه از زبان پارسی میانه وارد زبان عربی شده و به صورت جوز الهند معرب شده است. واژه نارگیل به میوه نخل نارگیل اشاره دارد.
خاستگاه
خاستگاه این گیاه یکی از موضوعات مورد بحث است بعضی از کارشناسان معتقدند نارگیل یکی از گیاهان بومی شبه جزیره جنوب شرقی آسیا است درحالیکه برخی دیگر شمال شرقی آمریکای جنوبی را خاستگاه این گیاه میدانند. فسیلهای بدست آمده در نیوزیلند نشان میدهد در حدود ۱۵ میلیون سال پیش گیاهان کوچکی شبیه نارگیل در این ناحیه رویش میکردند. حتی سنگوارههای قدیمی تر که در راجستان در هند کشف شدهاند علیرغم خاستگاه نارگیلها، در بیشتر این مناطق گرمسیری بخصوص درطول خطوط ساحلی استوایی پراکنده هستند. چون میوه نارگیل سبک و شناور است این گیاه به آسانی توسط جریانات دریایی تا مسافتهای طولانی حمل میشود. نخل نارگیل در خاکهای ماسهای و نمکدار و در مناطق دارای نور خورشید فراوان و بارندگیهای منظم (سالانه ۱۰۰- ۷۵ سانتیمتر) رشد میکنند بنابراین علت تجمع این گیاه در نواحی کرانهای تا حدی مشخص میشود. میوههایی که از دریا در نواحی شمالی مثل نروژ جمعآوری شدهاند بسیار زیستا بوده و سپس تحت شرایط مناسب مذکور رشد نمودهاند. ازاینرو نارگیل در جزائر هاوایی یک پلی نزی وارداتی قلمداد میشود که ابتدا دریانوردان پلینزیایی آنها را از سرزمینهای مادریشان در اقیانوس آرام جنوبی به این جزایر آوردند. این گیاه به سمت آب خم میشود و هر چه بیشتر رشد میکند، بیشتر خم میشود در نتیجه، خشک میوه آن توسط آب دریا به اطراف پراکنده میشود. پوست سبک این میوه باعث میشود روی سطح آب شناور گردد. وقتی میوه نارگیل بهوسیله آب دریا به ساحل برده شد، در طی یک الی دو ماه شروع به سبز کردن برگ کرده سپس تعداد زیادی ریشه بلند در میآورد. این ریشههای بلند محکم به درختهای در حال رشد میچسبند و در مقابل باد تند ساحلی مقاومت میکنند.
مواد مغذی در هر ۱۰۰ گرم (۳٫۵ اونس)
انرژی ۳۵۴ کیلوکالری (۱٬۴۸۰ کیلوژول)
کربوهیدراتها ۲۴٫۲۳
قندها ۶٫۲۳
فیبر ۹
چربی ۳۳٫۴۹
پروتئین ۳٫۳۳ g
آب ۴۷
تیامین (ویتامین B۱) ۰٫۰۶۶ میلیگرم (۵٪)
ریبوفلاوین (ویتامین B۲) ۰٫۰۲ میلیگرم (۱٪)
نیاسین (ویتامین B۳) ۰٫۵۴ میلیگرم (۴٪)
ویتامین ب۵ (B5) ۱٫۰۱۴ میلیگرم (۲۰٪)
ویتامین ب۶ ۰٫۰۵ میلیگرم (۴٪)
ویتامین C ۳٫۳ میلیگرم (۶٪)
کلسیم ۱۴ میلیگرم (۱٪)
آهن ۲٫۴۳ میلیگرم (۱۹٪)
منیزیوم ۳۲ میلیگرم (۹٪)
فسفر ۱۱۳ میلیگرم (۱۶٪)
پتاسیم ۳۵۶ میلیگرم (۸٪)
روی ۱٫۱ میلیگرم (۱۱٪)
درصدها نسبیاند