وقتی افراد با احساس ناراحتی روحی و تشدید آن به پزشک مربوطه مراجعه نمی کنند ؛بدون هیچ مداوایی به مرور دچار افسردگی مزمن می شوند و این امر در درمان به موقع آنها اختلال ایجاد میکند.
اکثر افرادی که دچار ناراحتی روحی هستند به علت ترس از برچسب خوردن به عنوان یک بیمار روانی از مراجعه به پزشک خودداری می کنند و همین امر باعث تشخیص دیرهنگام بیماری شان و عوارض و پیامدهای آن روی زندگی فردی می شود .
حشمت الله نادی، روانشناس بالینی افزود: بیماریهای روانی به اندازه بیماریهی جسمی مورد توجه قرار نمیگیرند به همین دلیل کمتر کسی به عوارض این بیماریها که شامل عوارض جسمی نیز هست توجه میکند.
وی گفت: اغلب افرادی که دچار این مشکلات روحی هستند، ازاین اینکه بیماری خود را ابزار کنند و کسی به آنها بگوید مریض روانی، ناراحت و مضطرب هستند.
نادی تاکید کرد: ترس و احساس نگرانی از اینکه به یک نفر برچسب افسرده زده شود، موجب تشخیص دیرهنگام افسردگی و مقاومت افراد در برابر درمان این ناراحتی روانی شده است.
وی با بیان اینکه عدم تشخیص افسردگی موجب افت شدید کیفیت زندگی میشود، یادآور شد: بروز مشکلات جسمی و محدودیتهای اجتماعی و شغلی از جمله عوارضی است که در صورت درمان نشدن افسردگی ایجاد میشود.
نادی خاطر نشان کرد: افراد جامعه باید به این موضوع توجه داشته باشند که در صورت ابتلا به بیماریهای روحی و روانی، همانند ابتلا یه بیماریها و نارساییهای جسمی باید به پزشک و متخصص مربوطه مراجعه کرده و برای درمان خود اقدام جدی صورت دهند.