Mammography
 ماموگرافی  با استفاده از اشعه X با انرژی کم (معمولا در حدود 30 KVP) به بررسی پستان انسان می پردازد، که به عنوان یک ابزار تشخیصی و غربالگری مورد استفاده است. هدف از انجام ماموگرافی در تشخیص زودرس سرطان پستان است، به طور معمول از طریق تشخیص توده است

ماموگرافی یکی از انواع  اشعه ایکس است که به متخصصان امکان ارزیابی و سنجش بافت های پستان را میدهد. در این شیوه, پستان در معرض مقدار کمی پرتویود قرار می گیرد که تصویری از بافت پستان ایجاد می کند.

چرا به ماموگرافی نیاز داریم؟

ماموگرافی اغلب می تواند یک توده در پستان را پیش از آنکه احساس شود، دسته های کوچک کلسیمی (رسوب شده) را که میکروکلسیفیکیشن ها نامیده می شوند، توده ها و یا لکه ها که می توانند باعث سرطان بشوند را نشان دهد. برای بررسی سلول های چربی و یا دیگر موارد مثل کیستها (نیز از جمله تشخیص های ماموگرام است) آزمایشات بیشتری نیاز است تا اگر سلول های غیر طبیعی وجود دارد تشخیص افتراقی بدهند.

توصیه هایی برای همه زنان:

1-      زنان با سن 40 و یا بالاتر باید هر 1 یا 2 سال یک بار ماموگرافی داشته باشند.

2-      زنانی که کمتر از 40 سال دارند و عوامل خطر برای سرطان پستان را دارند باید از متخصصین سلامتی خود مشورت بگیرند که آیا انجام ماموگرام به صلاح است و یا هر چند وقت یکبار باید انجام شود.

حتی زنانی که هیچ گونه علائمی ندارند و یا در معرض خطر سرطان پستان نیستند. باید برنامه تنظیم شده ای برای انجام ماموگرام داشته باشند تا هرگونه پتانسیل بالقوه ایجاد سرطان پستان را در آنها در زودترین زمان ممکن تشخیص دهد.

چه یافته هایی در نتایج ماموگرافی غیرطبیعی است؟

اگر در یک ماموگرافی منطقه ای از پستان غیرطبیعی گزارش شود، دکتر شما تستهای دیگری را برای مشخص شدن علت پیشنهاد خواهد کرد تا تصویرهای مشخص تری (جزئی تر) از منطقه مشکوک بدست آید.

اگرچه توده ها معمولا سرطان زا نیستند، تنها راه برای مطمئن شدن انجام آزمایشات تکمیلی مثل سونوگرافی و یا ام آر آی است. اگر آزمایشات بیشتر دال بر جامد بودن توده باشد، رادیولوژیست شما بیوپسی یا نمونه برداری را توصیه خواهد کرد، که یک پروسه ای است که در طی آن سلول ها از منطقه مشکوک برداشته می شوند و برای وجود سرطان چک می شوند.

منبع : iranpink.com