کتاب “حس خوب با تو بودن”به منظور تبیین اسرار دوباره سازی روابط از هم گسیخته تدوین شده است و در صدد است با ارائه توصیههایی در راستای تغییر نظریات و کارکرد اشخاص زمینههایی را برای دوباره سازی تعاملات و روابطی كه دستخوش تغییر یا آسیب شدهاند را بازگو سازد .
تلاش برای حل مشکلات میان فردی بخش عظیمی از انرژی انسان های عصر جدید را به خود اختصاص داده است بیشتر افراد در برقراری روابط مطلوب با دوستان ، والدین ، همسر و … دچار مشکلات متعددی می شوند که در اغلب موارد نیز از حل آنها عاجزند.
دكتر «دیوید برنز»نویسنده کتاب حاضر یكی از موثرترین پایهگذاران شناختدرمانی است و تاكنون تعدادی از تالیفاتش به زبان فارسی ترجمه شدهاند كه از این میان میتوان به « از حال بد به حال خوب » ،«عزت نفس در ده گام»، «وقتی اضطراب حمله میكند»، «روانشناسی افسردگی» و «ده قدم تا نشاط» اشاره كرد.وی روش نوینی را با نام اختصاری (Cognititive Relationship Therapy (CRT نموده است که می تواند جوابگویی تعداد بی شماری از سوالات ما در زمینه حل مشکلات میان فردی باشد.
کتاب “حس خوب با تو بودن”با هدف تبیین راز بازسازی روابط از هم پاشیده تدوین شده است و در صدد است با ارائه توصیههایی در راستای تغییر دیدگاه و عملكرد افراد زمینههایی را برای بازسازی تعاملات و روابطی كه دستخوش تغییر یا آسیب شدهاند را بازگو سازد . نویسنده در این کتاب به بررسی مشكلات بین فردی و علل عدم مهرورزیها در روابط متقابل زوجین پرداخته و در این مسیر نمونههایی از زندگی های زناشویی پرتنش و 5 راز ارتباط موثر در زندگی را مورد بررسی قرار داده و پیشنهادهایی موثر و عملی برای رفع اشتباه های متداول افراد در ارتباط متقابل را بیان کرده است .
برنز در این كتاب تكنیكهایی را عنوان میكند تا با حفظ جایگاه نقشهای گوناگون، مقاومتهای اولیه شكسته شوند و فضایی ایجاد شود تا طرفین در هنگام شنیدن صدای یكدیگر، صحبتها و حرفهای یكدیگر را درك كنند، چرا كه ما خیلی مواقع با یكدیگر حرف میزنیم، اما تنها صدای یكدیگر را میشنویم و به حرفها گوش نمیدهیم!»نویسنده با تاكید بر این كه در گفتوگوها باید دست از غرورمان برداریم به ما یادآوری میكند، زمانی در روابط دو طرفه موفق خواهیم بود كه در جایگاه برابری قرار گیریم و بتوانیم با طرف مقابل صحبت كنیم.
مترجم کتاب حاضر پنج راز اصلی این كتاب را «تكنیك خلع سلاح»، «همدلی فكری و احساسی»، «سوال پرسیدن»، «استفاده از عبارت “من احساس میكنم”» و «نوازش احساسات» عنوان میكند و میگوید: «در بسیاری از مواقع به ویژه هنگامی كه یكی از طرفین (به ویژه یكی از همسران) در حالت عصبانیت یا انتقاد است، اگرچه انتقاد وی از نگاه ما اشتباه یا غیرمنصفانه باشد، میتوانیم از میان گفتههای وی نكته مثبتی را بیابیم و از همان زاویه وارد گفتوگو با او شویم؛ بهگونهای كه طرف مقابل احساس كند كه حرفهای او را شنیدهایم. با این رفتار، طرف مقابل سلاح خود را زمین خواهد گذاشت. متاسفانه در اغلب موارد كه چنین ناملایماتی ایجاد میشوند، با برداشتن سلاح از سوی یكی از طرفین، طرف مقابل میكوشد شلیک مناسبی نظیر او داشته باشد كه با تداوم این مسیر، این رابطه دچار خدشه خواهد شد. »
از نكات شایان توجه این کتاب می توان به ارایه آزمون RSAT است كه میزان رضایتمندی زوجین را پیش از به كارگیری این تكنیكها و پس از آن بررسی میكند تا نشان دهد استفاده از شیوههای عنوان شده تا چه حد میتواند در تعامل روابط بین فردی و رضایتمندی از زندگی مشترك تاثیرگذار باشد.
كتاب «حس خوب با تو بودن» در 264 صفحه 6 فصل و 30بخش ،توسط انتشارات دانژه منتشر شده است . چرا نمی توانیم با یکدیگر کنار بیاییم،تشخیص مشکلات در روابط، چگونگی روابط عاشقانه با کسانی که برای ما اهمیت دارند ،استفاده از پنج راز ارتباط موثر جهت کمک به حل مشکلات رابطه ای ،اشتباه های متداول و چگونگی اجتناب از گرفتار شدن در این خطاها ،تکنیک های پیشرفته ، عناوین فصول کتاب حاضر می باشند.
منابع:
کتاب حس خوب با تو بودن
خبرگزاری کتاب ایران