افسردگی اثرات و پیامدهای مخرب و غیرقابل جبرانی روی مغز می گذارد و در نوع مزمن فرد را درگیر مشکلات عصبی و مغزی شدیدی می کند.
محققان بیمارستان مرکزی «سنت آن» در پاریس در مورد اثرات نوروتوکسیک افسردگی گفتند: افرادی که بیش از دو نوع افسردگی رنج میبرند باید سریعاً درمان شوند زیرا افسردگی بیش از اندازه به مغز آسیب وارد میکند.
محققان یک پنجم از 2000 بیماری که در طول عمر خود دارای افسردگی بودند مورد آزمایش قرار دادند؛ شرکت کنندگان طی 6 تا 8 هفته در دورههای آزمون افسردگی شرکت کردند و توسط داروهای ضدافسردگی درمان شدند؛ اغلب آنها پس از درمان نشانهای از افسردگی نداشتند.
محققان به این نتیجه رسیدند: پس از اولین افسردگی درمان سریعاً انجام میشود و موفقیت آمیز است؛ در دوره دوم افسردگی نیز به همین شکل است اما پس از آن، وضعیت به طور قابل توجهی پیچیده است و زمان درمان آن افزایش پیدا میکند.
محققان تمام این تحقیقات را با در نظر گرفتن سن، وضعیت اجتماعی و اقتصادی و شغل بیماران انجام داند؛ آنها گفتند: اثر نوروتوکسیک و اثر جراحت افسردگی بر روی مغز شدید است و میتواند تا حدی خطرناک باشد که عزت نفس و درجه اعتماد به نفس شخص افسرده به شدت پایین میآید.
محققان اضافه کردند: حتی زمانی که فرد به نظر میرسد بهبود پیدا کرده است باز هم باید مراقب باشد و پیشگیری کند و مناطقی از مغز که دچار اختلال شدهاند باید بازسازی شوند.