Female-Symptoms-Herpes
ویروس بیماری تبخال تناسلی بدلیل مقاربت  جنسی آلوده به فرد انتقال می یابد اما منشا و منبع آن چیست و چگونه در فرد انتقال دهنده ایجاد می شود؟

بسیاری از مجامع بهداشتی روی بیماریهای مقاربتی جنسی از قبیل ایدز و هپاتیت متمرکز می‌شوند در حالیکه بیماری تب خال تناسلی یکی دیگر از بیمارهای مقاربتی جنسی شایع از نوع ویروسی است؛ که روز به روز بر شمار مبتلایان به آن که اغلب هم اقشار جوان جامعه هستند افزوده می‌شود. دکتر حسین کرمی فوق تخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی می‌گوید: شاید بی‌توجهی مجامع بهداشتی نسبت به این بیماری، کشنده نبودن آن است اما تب خال تناسلی فقط یک تب خال ساده نیست زیرا بیماری با عودهای مکرر، تا آخر عمر گریبان فرد را می‌گیرد و واقعا کیفیت زندگی بیمار را بر هم می‌زند. تب خال تناسلی درمان ندارد و تنها راه، مبتلا نشدن با آن است. بنابراین با دادن اطلاعاتی کامل در این خصوص می‌توان جلوی انتشار ویروس از انسانی به انسان دیگر را گرفت.
ویروس تب خال تناسلی چگونه وارد بدن انسان می‌شود؟
دونوع ویروس تب خال در بدن انسان وجود دارد. تب خال نوع ۱ و۲ ( نام علمی ویروس هرپس سیمپلکس ۱ و۲ است). با نوع یک همه ما آشنائی داریم. همان تاولهای کوچک اطراف لب است که با سوزش ودرد وقرمزی همراه است. ولی نوع ۲ که بحث امروز ما به آن اختصاص دارد تب خال تناسلی یا نوع ۲ است که از طریق مقاربت جنسی وارد بدن فرد می‌شود.
آیا تب خال تناسلی هم علائمی مانند تب خال دهانی دارد؟
در ناحیه تناسلی، تب خالها به شکل ضایعات تاولی آبکی شکل گروهی(۴- ۵ تاول درکنارهم یا بیشتر)هستند. هنگام بروز تاولها علائم جانبی دیگری مانند تب ولرز، درد استخوانها وسوزش ناحیه تناسلی نیز در بیمار دیده می‌شود. (علائم جانبی معمولا در بیمارانی مشاهده می‌شود که به تازگی، ویروس وارد بدنشان شده است) بررسی‌های آزمایشگاهی نشان می‌دهد مایع حاصل از تاول مملو از ویروس هرپس است این ویروس به سرعت می‌تواند پخش شده و باعث آلودگی در انسان شود.
منظورتان از آلودگی، انتقال ویروس است؟
تب خال تناسلی از طریق مقاربت و از فرد بیمار به فرد سالم سرایت می‌کند. وقتی که بثورات به شکل تاول آبکی هستند انتقال خیلی شدید است و می‌توان به جرات گفت تماس فرد سالم با مایع ۱۰۰ درصد باعث آلودگی او خواهد شد.
این ویروس‌ها میهمانهای ماندگار هستند وتا آخر عمر در بدن باقی می‌مانند. پس بهترین راه این است که جلوی ورود این میهمان مزاحم و ناخوانده به بدن گرفته شود.
یعنی درمان قطعی وجود ندارد؟
تاکنون درمانی برای از بین بردن ویروس تب خال تناسلی پیدا نشده است. درمانها فقط باعث سرکوب ویروس می‌شوند. قرص‌ها وپمادهایی ضد ویروس هرپس برای بیماران تجویز می‌شود که در عرض ۷ تا ۱۰ روز بثورات را از بین ‌می‌برند .
در ابتدا گفتید بیماری عودکننده است در این باره بیشتر توضیح دهید؟
تب خال تناسلی با درمان یا بدون درمان فروکش می‌کند. اما خاموشی علائم بیماری، به معنای درمان نیست چون ویروس همچنان داخل بدن باقیمانده وتحت شرایطی فعالیت خود را از سر می‌گیرد. شرایط مطلوب برای از سر گیری فعالیت ویروس تضعیف سیستم ایمنی مانند سرماخوردگی، وارد شدن استرس به فرد حامل ویروس تب خال، شروع عادت ماهیانه در خانمها و هرگونه تغییر در وضعیت روحی وجسمی است. عود ممکن است با همان شدت یا خفیف‌تر باشد. عود بیماری ممکن است به ۸ بار درسال هم برسد.
افراد آلوده به ویروس برای جلوگیری از عود چه باید بکنند؟
این افراد باید تحت درمان نگهدارنده قرار گیرند. یعنی داروهای ضد ویروس با دوز کم وبه طور مداوم مصرف شوند. تنها خبر خوش بیماری تب خال تناسلی این است که هیچ وقت به سرطان تبدیل نمی‌شود.
چرا این ویروس درجوانها زیاد شده است؟
ویروس تب خال تناسلی در افرادی که بی‌بندوباری جنسی دارند(آمارها نشان می‌دهد تعداد جوانان مبتلا به ویروس تب خال تناسلی به شدت در حال افزایش است) بیشترمشاهده می‌شود . به طور خلاصه همه کسانی که بی‌بندوباری جنسی دارند به یکی از بیماریهای منتقله از راه جنسی مبتلا هستند مگر اینکه خلاف آن ثابت شود. اما هدف ما اطلاع رسانی بیشتر به جوانان است چون اطلاع وترس از بیماری حتما محدودیتی در رفتارهای پرخطر( مقاربتی)جوانان ایجاد می‌‌کند. استفاده از کاندوم خطر آلودگی به ویروس را کم می‌کند ولی از بین نمی‌برد چون ضایعات در ناحیه تناسلی پخش هستند.