باری شادزیستن و شادبودن بسیاری از عوامل در زندگی انسان نقش دارند که یکی از آنها اراده و خواست و عزم فرد است که مایل به این کار باشد در این مطلب راه حل هایی برایتان داریم.
فاطمه خراسانی کارشناس ارشد روانشناس بالینی و عضو انجمن بین المللی روانشناسی کاربردی گفت: تجربه نشان می دهد که بسیاری از افراد تنها راهکار مقابله با استرس های روزانه را پناه بردن بعضا خودسرانه به انواعی از داروهای شیمیایی دانسته و به جای آن که درصدد اصلاح شیوه و الگوی زندگی خود باشند و یا از روش های بی عارضه تر کمک بگیرند، پس از مدتی در می یابند که وابسته به این داروها شده اند.
وی افزود: از جمله دیگر راه های ناسالم مقابله تا استرس ها و تنش های روزانه می توان پرخوری عصبی و نتیجه آن افزایش وزن ناشی از غذا خوردن بیش از حد و یا به استعمال دخانیات نیز اشاره کرد. به طوری که مشاهده شده است پیاده روی روزانه حداقل 30 دقیقه که البته کم هزینه نیز است از نظر تعادل هورمون های دوپامین و سروتونین در خون و مغز ما بسیار تاثیر گذار و ارزشمند است و همان طور که گفته شد می تواند به کاهش اضطراب، افسردگی و تنش های روزانه منجر شود.
این روانشناس بالینی با اشاره به اینکه رژیم غذایی می تواند اثر چشمگیری در سلامت روح و جسم فرد داشته باشد و برخی غذاها در پیشگیری از بیماری افسردگی و سایر بیماری های روانی نقش بسزایی دارند تصریح کرد:. تغذیه خوب باعث کاهش استرس و افزایش آرامش می شود مصرف روزانه انواعی از دم کرده های گیاهی مانند اسطوخودوس و گل گاو زبان، تاثیر به سزایی در کاهش استرس و تنش های روزانه دارد و می تواند به خواب خوب شبانه کمک کند.
خراسانی گفت: از جمله مهم ترین موادغذایی برای کاهش استرس و افسردگی، می توان به این موارد اشاره کرد؛ جوی دو سر ، کلم بروکلی، کدو تنبل، موز، پرتقال ، سبوس گندم و جوانه گندم. مصرف این مواد غذایی به خوبی می تواند موجب افزایش سطح دوپامین(هورمون لذت) در انسان گردد.
هم چنین مصرف غذاهای پر پروتئین، مانندانواع گوشت، سویا، لبنیات، انواع حبوبات مانند ماش، عدس و لوبیا مغز انسان را به افزایش ترشح هورمون سروتونین می کند که احساس مطبوع و پر نشاطی را در فرد ایجاد می کند.