MDN-38733-Respiratory-Viral-Infection-Enterovirus-D68

برای پیشگیری از ابتلای کودک به بیماریهای عفونی و ویروسی یک سری مراقبت ها رعایت برخی نکات بسیار حائز اهمیت است می خواهیم آنها را به شما معرفی کنیم.

رئیس انجمن عفونی اطفال با بیان دلایل ابتلا به عفونت‌های ویروسی، گفت: مصرف مایعات، فراوان و گرم، شلغم، ویتامین‌ها و پروتئین‌ها و عدم استفاده از غذاهای چرب، پرادویه و محرک مانند فست‌فودها و سوسیس و کالباس به مبتلایان توصیه می‌شود.

محمدرضا بلورساز در گفت‌وگو با فارس، اظهار داشت: شایع‌ترین بیماری که گرفتار آن هستیم، بیماری‌های ویروسی است که با شروع مدارس و کودکستان‌ها شیوع بالایی پیدا می‌کند.
*منشأ عفونت‌های تنفسی چیست

این فوق تخصص عفونی اطفال، گفت: نتیجه بیماری‌های ویروسی دستگاه تنفسی، گوش‌درد، گلودرد، سینوزیت و عفونت‌های ریوی است.
وی ادامه داد:‌ هر عفونتی که موجب شود، مجاری فوقانی و تحتانی تنفسی درگیر شود، عفونت تنفسی محسوب می‌شود. مجاری فوقانی شامل سینوس‌ها، گلو، حنجره و گوش‌ها و مجاری تحتانی شامل ریه و دستگاه تنفس است.
*سرفه شایع‌ترین علت عفونت‌های تنفسی

رئیس انجمن عفونی اطفال با بیان شایع‌ترین علت عفونت‌های تنفسی، اظهار داشت: ویروس‌ها شایع‌ترین علت عفونت‌های تنفسی هستند که از طریق سرفه، عطسه، صحبت‌ کردن، استفاده از وسایل آلوده مثل لیوان و قرار گرفتن در محیط‌های آلوده ایجاد می‌شود. نکته قابل توجه این است که شایع‌ترین علت ابتلا به عفونت‌های تنفسی، سرفه است که موجب می‌شود ویروس‌ها در محیط پخش شود.
*علایم گوش درد در شیرخواران و کودکان

این فوق تخصص عفونی اطفال با بیان اینکه عفونت‌های ویروسی بر حسب عضوی که درگیر می‌شود، متفاوت است، گفت: اگر نوزاد شیرخواری دچار گوش‌درد شود، علائمی مانند تب، بیقراری و بی‌اشتهایی را نشان می‌دهد که با امتناع از شیر خوردن همراه است، اما چنانچه کودکی دچار گوش‌درد شود، علائمی چون تب و لرز و بی‌اشتهایی دارد و تنها تفاوت او با شیرخوار این است که درد خود را بیان می‌کند.
*علایم عفونت‌های سینوس‌ها در شیرخواران و کودکان

بلورساز اظهار داشت: اگر شیرخواری دچار عفونت سینوس‌ها شود، آن را با تب، بیقراری، تهوع و بی‌اشتهایی نشان می‌دهد و چنانچه کودکی دچار این عفونت شود، سردرد، تب، گرفتگی بینی، ترشح‌های بینی و پشت حلق خواهد داشت.
*علایم گلودرد در شیرخواران و کودکان

وی ادامه داد: شیرخوارانی که دچار گلودرد می‌شوند، آن را با بیقراری، تب و بی‌اشتهایی نشان می‌دهند، این درحالی است که گلودرد در کودکان با تب، لرز و گهگاهی استفراغ همراه است.
*علایم عفونت حنجره در شیرخواران و کودکان

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: مهمترین علامت عفونت حنجره در شیرخواران با تنگی نفس شدید، حالت خفگی، خود را نشان می‌دهد و این عفونت در کودکان با عنوان «خروسک» شناخته شده است.
*علایم عفونت ریه در شیرخواران و کودکان

این فوق تخصص عفونی اطفال اظهار داشت:‌ عفونت ریه در شیرخواران و کودکان با سرفه، تب، لرز، بی‌اشتهایی و تنگی نفس همراه است.
*والدین از دادن داروهای خودسرانه بپرهیزند

رئیس انجمن عفونی اطفال تصریح کرد: والدین به محض دیدن علائم عفونت‌های ویروسی در فرزند خود، او را نزد پزشک برده و از دادن هر نوع دارو به صورت خودسرانه جدا بپرهیزند، متاسفانه مشاهده می‌شود که برخی والدین در مواجهه با عفونت‌های ویروسی فرزندان خود، از آسپرین و شربت‌های سرفه استفاده می‌کنند که موجب آسیب‌هایی به کودک می‌شود.
*مبتلایان به مدرسه نروند

وی ادامه داد: یکی از راههای پیشگیری از ابتلا به عفونت‌های ویروسی این است که در صورتی که کودکی به این عفونت‌ها مبتلا شد به مدرسه نرود و در صورتی که در مدرسه بیماری او مشاهده شد به منزل منتقل شود.
*غذاهای ممنوع موقع ابتلا به عفونت‌های ویروسی کدام است

این فوق تخصص عفونی اطفال گفت: موقع ابتلا به عفونت‌های ویروسی دادن مایعات فراوان و گرم، عدم استفاده از غذاهای چرب، پرادویه و محرک مانند فست‌فودها و سوسیس و کالباس توصیه می‌شود، همچنین مصرف میوه‌های محرک مانند انگور و خربزه ممنوع است، از طرفی توصیه می‌شود از شلغم که فوق‌العاده در پیشگیری از سرماخوردگی موثر است استفاده کنند.
*نقش واکسیناسیون در پیشگیری از ابتلا به عتفونت‌های ویروسی

وی افزود: توصیه می‌شود ضمن انجام واکسیناسیون روتین از واکسن آنفولوآنزا که زمان تزریق آن از اواخر شهریور تا اوایل دی است استفاده کنند.
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، ادامه داد:‌ تغذیه خوب شامل ویتامین‌ها، پروتئین‌ها،‌مایعات گرم و میوه‌های تازه که سیستم ایمنی را قوی می‌کند در پیشگیری و درمان عفونت‌های ویروسی موثر است.
*دست‌ها را مدام بشویید

این فوق تخصص عفونی اطفال، خاطر نشان کرد: شستشوی دست‌ها نقش موثری در پیشگیری از ابتلا به عفونت‌های ویروسی دارد، 98 درصد میکروب‌ها با شستشو کاملا از بین می‌رود.