20111121_inq_hs1baby21-g

به گفته متخصصان حضور مادر در کنار نوزادی که در بخش (NICU) بستری است در سلامتش بسیار حائز اهمیت است و باعث بهبود هرچه سریعتر نوزاد و ترخیص وی می گردد

فیروزه ساجدی عضو هیأت علمی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی در اولین همایش اختلالات عصبی تکاملی، گفت: پیش از این تصور می‌شد والدین نباید در بخش مراقبت‌های نوزاد (NICU) حضور داشته باشند ولی امروزه بر ضرورت حضور والدین و به‌ویژه مادر در این بخش تأکید می‌شود.

وی تصریح کرد: بر اساس یافته‌های جدید، حضور مادر در NICU و ارتباطات حسی و پوستی بین نوزاد و مادر نقشی تاثیرگذار در ترخیص زودتر نوزادان از این بخش دارد.

وی خاطرنشان کرد: نوزادی که به شکل عادی متولد می‌شود در ابتدا در منزل در آغوش مادر جای می‌گیرد و همواره مادر را در کنار خود حس می‌کند و این نوزاد را نمی‌توان با نوزادی در دستگاه‌های ویژه نگهداری می‌شوند و دست و پاهای آن‌ها بسته است، مقایسه کرد.

ساجدی گفت: حضور مادر در NICU حتی در تسکین درد نوزاد نیز مؤثر است و مادر می‌تواند با لمس کردن نوزاد از درد وی بکاهد.

این عضو هیأت علمی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، افزود: در صورت امکان مادر باید نوزاد را در آغوش گیرد تا پوست نوزاد و مادر با هم ارتباط پیدا کنند و نوزاد گرمای بدن مادر را حس کند چرا که این کار نقشی اساسی در تکامل جسمی و روانی نوزاد دارد.

ساجدی تاکید کرد: حتی توصیه می‌شود اگر امکان در آغوش گرفتن نوزاد توسط مادر مقدور نباشد، مادر دست‌ها و پاهای نوزاد را به آرامی لمس کرده و ارتباط پوستی و حسی با نوزاد برقرار کند.

اولین همایش اختلالات عصبی تکاملی چهارشنبه و پنج‌شنبه در سالن اجتماعات شهید مصطفی احمدی روشن دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی برگزار می‌شود.