index

از این ماده مخدر بسیار خطرناک با میزان اعتیاد آوری فوق العاده خطرناک دوری کنید و خود را گریبانگیر عوارض مرگ آور ان نکنید!در این مطلب در موردد ماده مخدر شیشه به نکات مهمی اشاره کرده ایم.

قاسم بی‌غم‌زاده پیش از ظهر امروز در حاشیه اجرای طرح کارزار رسانه‌ای پیشگیری از مصرف شیشه بیان کرد: ماده مخدر آمفتامین یا شیشه، یک محرک اعتیاد آور بسیار قوی است که تاثیر شدید بر روی سیستم عصبی مصرف‌کننده دارد.

وی با اشاره به نام‌هایی که از این ماده مخدر مرگ آفرین در جامعه رایج است، تصریح کرد: کریستال، شیشه، مت، آیس و یخ از جمله نام‌هایی است که از این ماده مخدر مرگ آفرین در جامعه رواج یافته و مصرف آن بین جوانان بیش از پیش دیده می‌شود.

کارشناس ارشد آسیب‌های اجتماعی با اشاره به شکل و صورت ظاهری این ماده مخدر گفت: این ماده مخدر به شکل دانه‌های کریستالی شفاف، به صورت پودر یا تکه‌ای بفروش میرسد.

 وی با تبیین دلایل نام‌گذاری این ماده مخدر با نام‌های شیشه و کریستال تصریح کرد: با توجه به اینکه شکل ظاهری این ماده شبیه شیشه‌ خرد و پودر شده یا تکه‌های ریز یخ و خرده‌های نبات است، با این نام‌ها در کشور ما شناخته می‌شود و در اروپا و آمریکا نیز بیشتر به نام آیس شناخته شده است.

بی‌غم‌زاده با تبیین دیگر دلایل نام‌گذاری این ماده مخدر با نام یخ اشاره و تصریح کرد: این ماده مخدر زمانی که در مجاورت حرارت قرار می‌گیرد، همانند یخ بخار می‌شود.

وی ترکیبات شیشه را ترکیبات آمفتامین یا مت آمفتامین با موادی ارزان قیمت ذکر کرد و گفت: این ماده مخدر به سادگی در آزمایشگاه‌های غیرقانونی و زیرزمینی به روشی بسیار خطرناک به تولید می‌رسد که به تازگی استفاده از هروئین و کراک در تولید ماده مخدر شیشه افزایش یافته است.

کارشناس ارشد آسیب‌های اجتماعی کریستال را ماده‌ای با اعتیاد بسیار بالا دانست و متذکر شد: این ماده به شکل پودری سفیدرنگ، بدون بو و تلخ است که به راحتی در نوشابه‌های الکلی و غیرالکلی قابل حل شدن است.

وی با اشاره به ماده مخدری که در حال حاضر با عنوان شیشه در بازار توسط قاچاقچیان مواد محرک در کشور  وجود دارد تصریح کرد: این ماده بیشتر به صورت کریستال‌های ریز مانند شکر است که در تکه‌های کوچک یک لوله پلاستیکی یا نی نوشابه جاسازی شده و سر و ته آن بسته می‌شود.

بی غم‌زاده با اشاره به شکل‌های دیگری از این ماده مخدر که در بازار قاچاق وجود دارد، بیان کرد: این ماده به صورت بلورهای شفاف و تیز در بین مصرف کنندگان و جامعه جوانان توسط قاچاقچیان به صورت وسیع در حال توزیع است.

وی به شعاری که توزیع کنندگان این ماده مخدر به آن تاکید دارند اشاره کرد و گفت: قاچاقچیان و توزیع‌کنندگان ماده مخدر شیشه بر این مسئله تاکید دارند که در این ماده مرفین وجود ندارد و اعتیاد ایجاد نمی‌کند و جوانان را به مصرف ترغیب می‌کنند و افراد ناآگاه خواسته یا ناخواسته در دام این ماده محرک گرفتار می‌شوند.
کارشناس ارشد پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی ادامه داد: واقعیت این است که شیشه یک ماده محرک بسیار اعتیادآور است و بسیاری از پزشکان قدرت اعتیادزایی آن را بیشتر از مواد محرکی مانند کوکائین می‌دانند.

بی‌غم‌زاده ادامه داد: با وجود اقدامات گوناگون قانونی و نظامی که برای کنترل مواد مخدر در ایران انجام شده است، اما روند مصرف مواد مخدر در بین جوانان شیوع داشته و مصرف مواد مخدر جدید از مشکلات فعلی است که بهترین راه در مسیر مبارزه با این خطر، بالا بردن سطح آگاهی جامعه به‌ویژه جوانان و حمایت‌های صحیح خانوادگی است.