در این بخش، درباره فایده های سبوس صحبت میکنیم. برای چه بیماری هایی مفید است، و کلا سبوس از چه موادی تشکیل شده است، و از چه بیماریهایی پیشگیری میکند .همه این مطالب را باهم میخوانیم تا درباره این ماده غذایی بیشتر بدانیم
یک متخصص طب سنتی گفت: سبوس برای بیمارانی که از یبوست یا اختلالات روده رنج میبرند یک داروی طبی و گیاهی محسوب میشود.
دکتر محمدرضا نصرتی افزود: سبوس، لایه اولیه حبوبات بوده که شناخته ترین آنها، سبوس گندم، جو و برنج است.
وی با بیان اینکه حبوباتی همچون برنج، گندم و جو که اصلی ترین منبع تغذیه و قوت غالب ایرانی هستند سبوس گیری شدهاند، ادامه داد: به عنوان مثال، اکثر نانهای تولید کشور سبوس گیری شده و عاری از املاح حیاتی و فیبر مورد نیاز مردم است. از زمانی که پخت نانهای سبوس گیری، باب شده، میزان فیبر دریافتی مردم کشور تنزل پیدا کرده است که این رخداد تهدیدی برای سلامتی مردم به شمار میآید.
وی ادامه داد: سبوس، غنی ترین منبع غذایی فیبر و الیاف گیاهی محسوب میشود. مصرف خوراکیهای فیبردار مانند سبوس دستگاه گوارش را از خطر آسیبهای جدی مصون میدارد و حالت نفاخی که بعد از خوردن مواد غذایی در معده و روده ایجاد میشود را از بین میبرد.
نصرتی با اشاره به فیبر موجود در سبوس، افزود: فیبر موجود در سبوس، حجم مواد دفعی در روده را افزایش داده و از طریق یک مکانیزم شیمیایی موجب رفع مشکل یبوست میشود. از دیدگاه طب سنتی، یبوست مادر بیماریها است. با مصرف سبوس از ابتلا به این بیماری جلوگیری میشود.
این متخصص طب سنتی اضافه کرد: از فواید مصرف سبوس میتوان به جذب آهن، کلسیم و منیزیم اشاره کرد. با توجه به فقر آهن در بین افراد جامعه به ویژه کودکان، استفاده از سبوس توصیه میشود. همچنین لازم است از نانهای سبوس دار و کیک و بیسکویتهایی که در آنها از سبوس استفاده میشود، مصرف شود.