148009_582483

اگر شب ها بیدار می مانید و فکرتان مشغول و خوابتان کم است ،بدانید مستعد ابتلا به ناراحتی های روحی مانند خیالبافی و هجوم افکار منفی به ذهنتان هستید ،کسانیکه مدام ذهنشان مشغول افکار متعدد و نگران کننده است به اختلالاتی مانند وسواس فکری دچار میشوند

تحقیقات پیشین پیرامون مشکلات مربوط به خواب، تکرار افکار بد در صورت بد خوابی را اثبات کرده بود اما محققان این پروژه، نوتا و کول، رابطه میان زمان رفتن به بستر و این افکار منفی را مورد بررسی قرار داده اند.

به گفته ی نویسندگان این مقاله ی علمی، تکرار افکار منفی بعنوان نمودی از تمرکز منفی بر مشکلات و تجربیات فردی است.

محققان معتقدند افرادی که دارای گرایش به نگرانی بیش از حد در مورد آینده یا گذشته هستند بیش از سایر مردم افکار منفی و پر دردسر و اختلالات خواب را تجربه می کنند.

نوتا و کول، محققان این پروژه می گویند که افرادی که دارای افکار منفی هستند به طور معمول به اختلالاتی چون اضطراب، افسردگی و شوک های استرسی، وسواس و اختلال اضطراب اجتماعی دچار می شوند. به همین ترتیب این افراد معمولا از مشکلات خواب نیز رنج می برند.
در این تحقیقات، 100 دانشجوی زن و مرد پرسشنامه هایی را تکمیل نمودند که طی آن برنامه ی خواب آنها در روز و شب مورد بررسی قرار گرفت.

نتایج این بررسی نشان داد که دانشجویانی که برای مدت کوتاه تری خوابیده اند در مقایسه با آنها که خواب کامل تری داشته اند، بیشتر به تکرار افکار منفی دچار شده اند. علاوه بر این، دانش آموزانی که شب را برای مطالعه ترجیح می دهند بیش از دیگران دچار افکار منفی می شوند.
همچنین نشان داده شده است که استفاده از موسیقی های مهیج در شب میتواند بدن را برای فعالیت روز بعد دچار مشکل کند.

محققان می گویند که این یافته ها نشان می دهد افکار منفی در حال توسعه است و افراد زیادی در معرض خطر ابتلا به این اختلال قرار دارند.

مرحله بعدی این تحقیقات قرار است به مسائل روانشناسی و تاثیر آن بر اختلالات خواب و افکار منفی بپردازد.