مادرانی که ورزش خود را در پیاده روی ترک نمی کنند جنین شان را از خطر فشار خون بالا در امان نگه می دارند که این امر بسیار به نفع مادر و جنین خواهد بود
پیش از این در مطالعات مختلف مشخص شده بود، کودکانی که با وزن پایین متولد میشوند، بیشتر در خطر داشتن فشار خون بالا هستند.
مطالعات جدید نشان داده است که عادتهای ورزشی مادران باردار باعث کمتر شدن مشکلات مرتبط بر فشار خون در نوزادان میشود. حتی اگر وزن نوزادان به هنگام تولد کم باشد، با ورزش کردن مادران در دوران بارداری، احتمال فشار خون بالای نوزاد بسیار کمتر میشود.
فشار خون بالا یکی از مشکلاتی است که منجر به بیماریهای قلبی – عروقی میشود. نتایج مطالعات جدید در “مجله پزشکی ورزشی و آمادگی جسمانی” منتشر شد. مدیر این تحقیقات از دانشگاه میشیگان میگوید: ما در این تحقیقات کودکانی که با وزن نرمال متولد شدند مورد بررسی قرار دادیم و آنها را با کودکانی که با وزن کم به دنیا آمده بودند مقایسه کردیم. ما متوجه شدیم زمانی که مادران این نوزادان در دوران بارداری ورزش کنند اختلافی بین فشار خون نوزادان با وزن مختلف وجود ندارد در واقع ورزش مادران احتمال بیماریهای قلبی – عروقی در نوزادان را کاهش میدهد.
نظریهای وجود دارد که بر اساس آن اگر اتفاق مهمی در دوران بارداری و دوران رشد جنینی برای مادر بیفتد، تغییرات پایداری در سلامتی نوزاد رخ میدهد. مطالعات جدید این نظریه را تایید میکند.
در این مطالعات حدود 51 ماد در دوران بارداری و بعد از آن مورد بررسی قرار گرفتند. بررسیها نشان داد پیادهروی و دویدن در سه ماه آخر بارداری با کاهش فشار خون نوزاد همراه است. حتی ورزش مادر دوران بارداری بر فشار خون کودک در سنین 8 تا 10 سال نیز تاثیرگذار است.