images.jpg286898

افرادی که کار سنگین انجام می دهند یا ساعات کاری طولانی مدتی دارند علاوه بر درگیری های ذهنی دچار اختلالات و کمبود خواب نیز می شوند.

در این گزارش جهانی که با موضوع سلامت کارمندان و از سوی سازمان «GCC» در استرالیا ارائه شده آمده است که از هر پنج کارمند یک نفر با مشکل جدی کمبود خواب روبروست و 54 درصد از کارمندان، مشاغل خود را پراسترس و بی‌کیفیت می‌دانند.

کمبود خواب کارمندان تاثیر منفی بر بازده کاری دارد و آمارها نشان می‌دهد 93 درصد از کسانی که دچار کمبود و اختلالات خواب هستند در محیط‌های کاری نیز احساس خستگی می‌کنند و همین موضوع موجب اشتباهات بیشتر و بدتر و همچنین آسیب دیدن آنها می‌شود. این مطالعه روی 1.5 میلیون نفر از 185 کشور جهان صورت گرفته و مشکلات ناشی از خستگی ناشی از محیط‌های کاری و تاثیرات آن را بررسی کرده است.

در واقع کیفیت محلی که ما بیشترین وقت خود را در طول روز در آنجا سپری می‌کنیم بر خستگی، کارآمدی و میزان استرس و نگرانی ما تاثیر می‌گذارد و برای همین باید منبع مشکل شناسایی شود. در اینجا به چند فاکتور شغلی که بر کیفیت خواب کارمندان تاثیر می‌گذارند اشاره می‌کنیم:

– ساعات طولانی کار روزانه

تحقیقات صورت گرفته در دانشگاه پنسیلوانیا نشان می‌دهد کمبود خواب با ساعت‌های طولانی کاری ارتباط مستقیم دارد. در واقع مشاغلی که در ساعات اولیه روز شروع می شوند و تا پایان روز ادامه دارند، بسیار بر خستگی فرد تاثیرگذارند. از 125 هزار کارمند آمریکایی بررسی شده در این تحقیق، اغلب آنها به دلیل طولانی بودن زمان کار و مسیرهای طولانی رفت و آمد کمتر از هفت ساعت در شب می‌خوابیدند.

کارشناسان برای مقابله با کم خوابی‌های مزمن، شروع زمان کاری را با یک یا دو ساعت تاخیر در صورت امکان پیشنهاد می‌کنند. این مطالعه همچنین نشان داد کسانی که هر روز ساعت 6 برای رفتن به سر کار بیدار می‌شوند به طور متوسط شش ساعت و کسانی که بین ساعت‌های 9 و 10 بیدار می شوند، بیش از هفت ساعت می‌خوابند.

– کار زیاد با کامپیوتر

تحقیقات نشان داده کسانی که پس از ساعت 9 شب همچنان ایمیل‌های کاری شان را چک می‌کنند در کمیت و کیفیت خوابشان با مشکل روبرو می‌شوند. این تحقیقات همچنین نشان داد مشکلات خواب مرتبط با مشاغل مختلف و به دنبال استفاده از کامپیوتر و تلفن همراه بسیار مشابه با یکدیگر است. مشکلات خواب این افراد در ارتباط با استفاده از لپ‌تاپ‌ها، تلویزیون و تبلت‌هاست اما در این میان تلفن‌ همراه آسیب‌های بیشتری را موجب می‌شود.

– وابستگی به تلفن همراه برای برقراری ارتباط با همکاران

در برخی از مشاغل، همکاران حتی در هنگام تعطیلات و زمان استراحت با یکدیگر در ارتباط هستند و همین موضوع باعث به همراه داشتن این وسیله در همه جا حتی در هنگام صرف ناهار و شام می‌شود چراکه فرد می‌ترسد از موضوعی بی‌خبر بماند و همین امر استرس‌های مداومی را برای او در پی دارد که بر الگوی خواب تاثیر منفی می‌گذارند.

– درگیری ذهنی

مشاغل پراسترس، ذهن فرد را تا ساعات پایانی روز به خود مشغول می‌کنند و این موضوع بر کیفیت خواب تاثیرگذار است. تحقیقات انجام گرفته در انجمن روانشناسی آمریکا نشان می‌دهد 43 درصد از بزرگسالان این کشور به خاطر استرس‌های شغلی از خواب کافی محروم هستند و 50 درصد از آنها به دلیل این کم خوابی‌ صبح‌ها انرژی کافی برای رفتن به محل کار ندارند.

– نداشتن زمان کافی برای انجام کارهای دیگر

مشاغل طولانی‌مدت در محیط‌های اداری موجب می‌شود تا زمان لازم برای انجام فعالیت‌هایی که به خواب بهتر کمک می‌کنند، کمتر باشد. برای مثال ورزش، کیفیت خواب را بهتر می‌کند و در صورتی که ساعات کاری زیاد باشد بدیهی است که وقتی برای ورزش کردن نمی‌ماند.