امروز طریقه درست کردن دمنوش خانگی زرشک را داریم ابتدا خاصیت آن را بیان کرده سپس زیانهای آن را ذکر میکنیم سپس دمنوش را آموزش میدهیم
نام علمی: Barberry یا Berberies vulgaris
طبیعت: از نظر طب سنتی ایران این گیاه طبیعتی سرد و خشک دارد.
.
خواص دمنوش زرشک
.
خواص:
– دم کرده زرشک مناسب برای درمان ورم و زخم معده و روده می باشد.
– همچنین مناسب جهت درمان اسهالهای خونی یا زخم روده می باشد.
– به دلیل وجود ویتامین B فراوان در زرشک، دم کرده میوه آن در پیشگیری از سرماخوردگی نقش بسزایی دارد.
– دمنوش آن ادرارآور و خلطآور است و برای خوشبو شدن دهان نیز استفاده میشود.
– دمنوش زرشک نیز دارای خاصیت تصفیهکننده و ضدعفونی کننده خون، منقبض کننده عروق می باشد.
– تقویت کننده قلب و کبد است.
– زرشک صفرا آور بوده و در درمان سنگ کیسه صفرا بسیار مؤثر است.
– بی اشتهایی را برطرف می کند.
– فشار خون را پایین می آورد.
.
.
……………………………………..
موارد منع مصرف:
– خانم های باردار از مصرف آن خودداری کنند.
– میزان مصرف بالای این گیاه به مدت طولانی می تواند سبب ناراحتی معده و روده ها شود و مانع از جذب ویتامین B کافی در بدن شود.
.
طرزتهیه:
دو قاشق غذاخوری زرشک شسته شده را در یک قوری چینی ریخته و آب با دمای ۸۰ درجه به آن اضافه کنید و اجازه دهید که به مدت ۱۰ دقیقه دم بکشد. نوشیدنی خوشرنگ شما آماده است در صورت تمایل آن را با نبات و یا عسل شیرین کنید.