آلودگی میكروبی سبزیها و میوههایی كه به صورت پخته مصرف میشوند، معمولا” در حین پختن از بین میروند، ولی به طور كلی سبزیها و میوهها چه به صورت پخته و چه به صورت خام باید ضد عفونی شوند.
برای شستشوی مناسب سبزیها به روش زیر عمل كنید:
1-ابتدا باید سبزیها را پاك كرده با آب بشویید تا به خوبی گل و لای و مواد اضافی آن از بین برود.
2-برای از بین بردن تخم انگلها باید ظرف را از آب پر كرد و برای هر لیتر آب (4 لیوان) 3 تا 5 قطره مایع ظرفشویی در ظرف ریخت و با دست هم زد تا كف كند، سپس تمام سبزیها را در كفاب قرار داده و بعد از 5 دقیقه باید سبزیها را از ظرف خارج كرد و با آب سالم شست (سبزی یا میوه را از روی آب جمع كنید. بعد آب ظروف را خالی كرده خوب ظرف را بشویید تا تمام تخم انگلهایی كه ته ظرف جمع شده اند شسته شوند).
3-برای از بین بردن میكروبها، باید سبزیهایی را كه در مرحله قبلی با مایع ظرفشویی شسته شده اند در مایع ضد عفونی كننده ریخت؛ برای این كار باید در یك ظرف با 10 لیتر آب، یك قاشق چایخوری “پركلرین” را حل كرد و سبزیها را به مدت 5 دقیقه در آن ریخت.
4- پس از ضد عفونی شدن باید سبزیها را با آب سالم به خوبی چند بار شست.