خوردن گوشت قرمز به علت داشتن چربی و آهن به صورت «هم» سبب بوجود آمدن سرطان روده به خصوص روده بزرگ و سرطان لوزالمعده می شود.مصرف گوشت قرمز به دلیل اینکه چربی و آهن را باهم دارد سبب بوجود آمدن رادیکالهای آزاد می شود و ریسک ابتلا به سرطان سیستم گوارشی وجود دارد . اگر همه چربی های آن را دور بریزیم و گوشت قرمز خالص ا ستفاده کنیم باز هم چربی دارد
سرطان لوزالمعده یکی از بدخیمترین انواع سرطانها است.
نتایج برخی مطالعات انجام شده در کشورهای پیشرفته از جمله آمریکا که گوشت قرمز به مقدار فراوان مصرف میکنند نشان داده که مصرف حداقل دو وعده گوشت قرمز 80 گرمی یا فرآوردههای آن از قبیل سوسیس و کالباس در روز 1/3 احتمال بروز سرطان روده را افزایش میدهد.
نتایج برخی مطالعات دیگر نیز نشان میدهد که افرادی که گوشت قرمز را به فراوانی مصرف میکنند 13 الی 15 درصد بیش از سایر افراد در معرض ابتلا به سرطان روده قرار دارند.
به افراد توصیه میشود در هفته 1 الی 2 بار گوشت قرمز مصرف کنند اما افرادی سابقه خانوادگی ابتلا به سرطان دارند، سیگار مصرف میکنند، کسانی که چاق هستند و یا دچار افزایش فشار و چربی خون هستند توصیه میشود در ماه 1 الی 2 بار گوشت قرمز مصرف کنند.
البته افراد باید توجه داشته باشند به هیچ عنوان گوشت را در روغن سرخ نکنند و از روشهای طبخ دیگری همچون بخار پز کردن و یا سرخ کردن در دمای کم و مدت کوتاه و به وسیله روغنهای سرخ کردنی استفاده کنند. در ضمن باید توجه داشته باشند از روغنهای مخصوص سرخ کردنی به دفعات مکرر استفاده نکنند و یک مقدار مشخصی از روغن را برای یک وعده سرخ کردنی استفاده کنند.
همچنین افراد باید توجه داشته باشند در هنگام بخارپز کردن به هیچ عنوان نباید از گوشت بخار خارج شود زیرا این مساله احتمال سرطانزایی گوشت را افزایش میدهد.
در هنگام طبخ گوشت قرمز به هیچ عنوان گوشت نباید دچار سوختگی شود زیرا مصرف قسمتهای سوخته گوشت نیز احتمال بروز سرطان را افزایش میدهد..