با کمک این غذاها شانس باروری تان را بالاببرید و به بچه دارشدنتان کمک کنید.با مصرف این غذاها احتمال موفقیت زوجین در تخمک گذاری و بچه دارشدن بالاست.
ناباروری از یک سو پیامد های ناخوشایندی در سلامت روانی و اجتماعی زوج ها دارد و از سوی دیگر هزینه سنگین روش های نوین درمان ناباروری و تکنولوژی های کمک باروری از عهده بسیاری از خانواده ها خارج است.
طبق گزارش سازمان بهداشت جهانی ناباروری بیش از 80 میلیون نفر در دنیا را درگیر کرده است.
*** افزایش احتمال ناباروری در زنانی مبتلا به کمبود آهن
غزاله اسلامیان افزود:
زنانی که دچار کمبود آهن هستند،علاوه بر اینکه اختلال در تخمک گذاری را تجربه می کنند درمقایسه با افرادی که ذخایر آهن طبیعی دارند احتمال ناباروری در آنها بیشتر است.
وی ادامه داد:جگر، غذاهای دریایی، گوشت، مرغ، تخم مرغ، عدس و اسفناج از منابع غذایی است که حاوی آهن فراوان است.
*** تاثیر ویتامین D در ساخت هورمون های جنسی
این متخصص تغذیه به ویتامین D اشاره کرد و افزود:این ویتامین به منظور ساخت هورمون های جنسی مؤثر در تخمک گذاری، ضروری است.
به گفته وی پژوهشی در دانشگاه Yale آمریکا انجام شده نشان می دهد که سطح ویتامین D فقط در هفت درصد از زنان نابارور طبیعی است.
اسلامیان اضافه کرد:روغن کبد ماهی کاد، ماهی های چرب شامل تن، سالمون، خالمخالی، آزاد، ساردین، کولی و حلوا ، تخم مرغ و کره منابع غذایی هستند که حاوی ویتامین D می باشند.
*** نقش مهم ویتامین E ,C در باروری
وی به نقش ویتامین E در باروری اشاره کرد و گفت:این ویتامین به دلیل داشتن آنتی اکسیدان فراوان نقش مهمی در باروری ایفا می کند که می توان در تخمه آفتابگردان و روغن آن، بادام درختی، بادام زمینی، اسفناج، سبزی های برگ سبز تیره، سایر مغزدانه ها و روغن های گیاهی یافت.
به گفته این متخصص تغذیه ویتامین C نیز میزان باروری زنان را افزایش می دهد و در منابع غذایی مانند میوه ها و سبزی های تازه شامل فلفل شیرین، آب پرتقال تازه، مرکبات، کلم بروکلی، توت فرنگی و گوجه فرنگی وجود دارد.
*** کمبود شدید ویتامین B12 سبب توقف تخمک گذاری می شود
اسلامیان به ویتامین B12 اشاره کرد و گفت:برخی مطالعات نشان می دهد که کمبود این ویتامین، شانس تخمک گذاری غیرمعمول را افزایش داده و در صورت کمبود شدید منجر به توقف تخمک گذاری شده است.
به گفته اسلامیان منابع غذایی:گوشت گاو،جگر، شیر، تخم مرغ، ماهی، پنیر، ماهیچه، صدف و خاویار حاوی مقادیر زیادی ویتامین B12 هستند.
*** اسید فولیک ضروری ترین ویتامین برای دوران بارداری
وی با بیان اینکه اسید فولیک ضروری ترین ویتامین برای دوران بارداری است،گفت:این ویتامین از نقص طناب عصبی جنین، نقص های مادرزادی قلبی، شکاف لب، نقص عضو و ناهنجاری های دستگاه ادراری پیشگیری می کند.
اسلامیان ادامه داد:کمبود این ویتامین، خطر زایمان زودرس، تولد نوزاد کم وزن و اختلال رشد جنین را افزایش می دهد.
وی تصریح کرد:منابع غذایی حاوی اسید فولیک سبزی های برگ سبز مانند اسفناج و بروکلی،جگر، قارچ، سیب زمینی، نان گندم کامل، گوشت گاو، حبوبات است.
*** کمبود روی سبب اختلال تقسیم سلولی می شود
وی به روی اشاره کرد و گفت:روی منجر به کارکرد بیش از 300 آنزیم در بدن می شود و در صورت کمبود روی، تقسیم سلولی دچار اختلال می شود؛تعادل بین سطوح استروژن و پروژسترون به هم می خورد و در نهایت سیستم تولید مثل دچار مشکلات مختلفی می شود.
اسلامیان ادامه داد:سطح پایین این ماده مغذی با سقط جنین در اوایل دوران بارداری ارتباط دارد. ماهی، مرغ، گوشت گاو، جگر، شیر، حبوبات، مغز دانه ها، دانه کنجد، تخمه کدو، ماست، گوشت بوقلمون، نخود سبز و میگو از غذاهایی هستند که مقادیر زیادی روی دارند.
این متخصص تغذیه اظهار کرد:اسیدهای چرب امگا 3 برای تنظیم هورمون های بدن و همچنین افزایش تخمک گذاری ضروری است به طوریکه میزان پایین اسیدهای چرب امگا 3 با مشکلات روانی ناشی از ناباروری مانند افسردگی در ارتباط است و در طول دوران بارداری، عدم دریافت اسیدهای چرب امگا 3 ممکن است با تولد زودرس، وزن کم هنگام تولد و بیش فعالی در کودکان همراه باشد.
به گفته وی منابع غذایی اسید چرب امگا 3 در بذر کتان، گردو، ماهی آزاد، ماهی ساردین، سایر ماهی ها، میگو و روغن کلزا وجود دارد.