دکتر سلام – مدیریت آشپزخانه یک شغل تمام وقت است، چون باید مواد غذایی را بخریم ، از آنها غذا درست کنیم و باقی مانده آنها را دور بریزیم تا زباله ها انباشته نشود در این بخش برخی از موارد مهم را یاد آوری میکنم:
نگهداری سیر و پیاز در کاغذ
سیر و پیاز نیازی نیست که در یخچال نگهداری شود. آنها را باید در پاکت های کاغذی نگه داریم تا تازه بماند فقط باید چند سوراخ در پاکت ایجاد کنیم که هوا به آنها برسد
سیب و سیب زمینی را با هم نگه داریداحتمالا متوجه شده اید که وقتی سیب زمینی بیش از یک یا دو روز، بماند جوانه می زند برای جلوگیری از این کار سیب و سیب زمینی را با هم (در خارج از یخچال) قرار می دهیم.سیب گازی به نام اتیلن منتشر می کند، که از جوانه زدن سیب زمینی جلوگیری خواهد شد.
آووکادو را با پیاز نگه داریدهنگامی که آووکادو، را برش می دهیم حتی اگر در یخچال هم قرار دهید بسیار سریع قهوه ای رنگ می شود. برای جلوگیری از چنین اتفاقی، آووکادو را در یک ظرف قرار داده و یک تکه پیاز برش داده شده در کنار آن قرار دهید ، و در یخچال بگذارید.گوگرد پیاز از اکسیداسیون آووکادوجلوگیری می کند. یا می توانید به آووکادو سرکه سیب بزنید
گوجه فرنگی را وارونه نگه داریداگر می خواهید گوجه فرنگی را تازه نگه دارید و از فاسد شدن آنها جلوگیری کنید، آنها را وارونه نگه دارید، یعنی ساقه رو به پایین باشد.
سیب زمینی تازه را با آب نگه دارید
هنگامی که سیب زمینی خرد شده و یا رنده شده، را نپزیم سیاه می شود اگر هنوز نمی خواهید بپزید در آب سرد نگهداری کنید تا سیاه نشود
سرعت رسیدن با روزنامهاگر هر گونه میوه یا سبزیجات نارس در خانه دارید ، آنها را در یک قطعه از روزنامه یا در پاکت کاغذی قرار دهید سریع می رسند چون گاز اتیلن که آنها منتشر می کنند فرار نمی کند سریع می رسند
شکلات داغ هنگامی که در یک بطری سس شکلات دارید،زمانیکه تمام شده است به ظرف آن مقداری شیر گرم ریخته و خوب تکان دهید.پس مانده شکلات داخل شیر ذوب شده و می توانید یک فنجان شکلات داغ خوشمزه داشته باشید.
آناناس را وارونه نگه داریداگر آناناس نیمه رسیده دارید، وارونه قرار دهید. این باعث می شود که آناناس سریع برسد، چون قند آن بطرف بالا جریان پیدا کرده و زود می رسد
قرار دادن کرفس و یا کلم بروکلی در فویلاگر از سبزیجاتی مانند کرفس و یا کلم بروکلی استفاده میکنید ولی نحوه نگه داری آن را بلد نیستید سعی کنید این ترفند ساده را انجام دهید آن را در فویل قرار داده و در یخچال تا یک ماه خراب نمی شوند
نگهداری کاهو لای دستمالدر صورتی که کاهوی شسته اضافه دارید آنها را در دستمال پیچیده دستمال رطوبت آن را می گیرد و نمی گذارد خراب شود
قرار دادن بالای موز در فویلبرای اینکه موز برای 3-5 روز دیگر سالم باقی بماند، قسمت بالای دسته (بخش که در شاخه های موز به همدیگر وصل می شود) فویل قرا ر دهید. این ترفند ساده موز را سالم نگه می دارد
کره گیاهی از گیاهان باقی مانده شما می توانید آنها را ریز ریز کرده و با کره و روغن زیتون تفت داده، و سپس این مخلوط را منجمد کنید. دفعه بعد آن را در غذاهایی مثل ماکارونی، بریزید یا روی نان قرار داده و در فر قرار دهید
نگهداری ماکارونی پخته شده در فریزراگر ماکارونی اضاف مانده، به راحتی می توانید آن را ذخیره و در فریزر نگه دارید بعد از آن استفاده کنید . در یک ظرفی ریخته و هوای آن را خارج میکنیم . وقتی که وقتی می خواهید استفاده کنید، در آب جوش به مدت یک دقیقه قرار دهید. تا چسبندگی آن از بین برود. این فقط برای ماکارونی های ساده است نه ماکارونی سس دار .
نگهداری شکر قهوه ای با یک تکه ناندر ظرف شکر قهوه ای یک تکه نان قرار دهید.نان رطوبت را جذب می کند و سفت نمی شود
بررسی تازه بودن تخم مرغ هابر خلاف میوه یا سبزیجات، شما نمی توانید فقط با نگاه کردن بدانید تخم مرغ تازه است یا کهنه ، بنابراین با این روش می توانید تازه یا کهنه بودن آن را تشخیص دهید. در یک کاسه آب سرد تخم مرغ را قرار دهید. اگر تخم مرغ به سمت پایین فرو رفت آن تازه است، اما اگربر روی سطح شناورشد کهنه است. این علت استکه مایع داخل تخم مرغ در طول زمان تبخیر می شود، یک حباب گاز در آن بوجود می آید که باعث شناور شدن آن می شود. بنابراین تخم مرغ کهنه ، بالاتر در آب شناور می شود
استفاده از جعبه های تیک تاک برای ظروف ادویهزمانیکه مواد داخل ظروف تیک تاک را خوردید آن را دور نریزید، و از آن بعنوان ظرف ادویه استفاده کنید. شما می توانید جعبه ها را جمع آوری و ادویه بریزید
بسته بندی با فویل در یخچال
بسته بندی با فویل مواد را بهتر و تازه تر نگه می دارد
بسته بندی با فویل مواد را بهتر و تازه تر نگه می دارد
شیشه سس مایونزهنگامی که سس داخل شیشه سس مایونز را تمام کردید، سس هایی که در لبه های شیشه باقی مانده است دور نریزید، چاشنی وادویه مخصوص سالاد یا سرکه، سیر و سبزی به شیشه اضافه کنید، و آن را تکان داده و استفاده کنید
درجه حرارت یخچالهر بار که در یخچال را باز می کنید هوای گرم وارد می شود، به خصوص اگر یخچال پر نشده باشد و فضای خالی در آن وجود داشته باشد این هوا باقی می ماند در یخچال فرصتی برای باکتری ها بوجود می آید که بر روی مواد غذایی بروند. برای جلوگیری از چنین اتفاقی، یخچال را با بطری و یا ظروف آب پر کنید. این کار از نوسانات درجه حرارت یخچال جلوگیری کرده و انرژی یخچال را کارآمد تر میکند.
پاک کردن برچسب از شیشه
به جای دور انداختن ظروف مواد غذایی می توانید برچسب آنها را پاک کنید و از انها مجدد استفاده کنید.برای اینکار اول ظرف را در محلول آب و صابون برای یک یا دو روز خیس کنید، سپس با استفاده از یک قلم برچسب را پاک کنید. اگر چسب است مخلوط مساوی روغن و جوش شیرین بزنید چند ساعت بعد پاک می شود.
استفاده از کلاه حمام به عنوان درباین ایده خوبی است با این کار غذایی خشک نمی شوند، پیدا کردن درب برای همه غذاها سخت است. شما می توانید یک بسته از کلاههای حمام بخرید و روی مواد غذایی موجود در یخچال بکشید، آنها قابل استفاده مجدد هستند و شما لازم نیست دور بریزید
اضافه کردن قهوه یا چای به گیاهانهنگامی که چای و یا قهوه می خورید، به جای دور انداختن ته آن ، به خاک گیاهان اضافه کنید. آنها حاوی مقدار زیادی از مواد مغذی هستند که گیاهان را بارور کرده و به رشد بهتر آنها کمک میکند. پوست تخم مرغ یکی دیگر از منابع مغذی مثل کود برای گیاهان است
استفاده از روغن برای جلوگیری از از عسل چسبیدهاگر می خواهید عسل را از یک شیشه به شیشه دیگر بریزید چون عسل چسینده است و یا وقتی می خواهید عسل را برای تهیه شیرینی و غذا بکار ببرید قبل استفاده به ظرف یا قاشق مورد نظر کمی روغن بزنید سپس عسل را بریزید
این مطلب توسط تیم مترجمین مجله پزشکی دکتر سلام ترجمه شده است و استفاده از آن فقط با ذکر منبع و آدرس hiDoctor.ir مجاز می باشد