پژوهشی جدید نشان داده است نشاسته مقاوم که از سرد شدن غذاهای گرم نشاسته ای بوجود می آید منفعتهای زیادی برای سلامتی انسان دارد.
نشاسته معمولی و مقاوم تأثیر متفاوتی بر بدن دارند. هنگامیکه نشاسته موجود در پاستا هضم شود بهسرعت به قند تبدیل میشود اما پختن و سپس سرد کردن آن میتواند نشاسته مقاوم این غذا را بالا برد.
به گفته محققان دانشگاه سری در گیلدفورد لندن دلیل این موضوع این است که نشاسته معمولی از زنجیرههای درهمپیچیده مولکولهای قند تشکیلشده است که بهراحتی به مولکولهای مجزای قند در روده شما تجزیه میشوند و سپس بهسرعت جذب میشوند و اگر این قند سوزانده نشود به چربی تبدیل میشود. اما در نشاسته مقاوم آن زنجیرههای گلوکز دیگر در روده کوچک شما (یعنی جایی که غذا بهطور عادی خرد میشود و مواد غذایی جذب میشوند) تجزیه نمیشود. معنی این حرف این است که جریان ورود گلوکز به خون شما بهکندی صورت میگیرد، انسولین ناگهان بالا نمیرود و شما به مدت طولانیتر احساس سیری میکنید.
خوردن نشاسته مقاوم میتواند برخی از تغییرات مضری را که خوردن گوشت قرمز میتواند برای روده داشته باشد کاهش دهد. این نشاسته بهطور طبیعی در بسیاری از غذاها مانند موز (البته درصورتیکه هنوز سبز است خورده شود)، در برخی دانهها و نیز جو خام وجود دارد. اما پختن غذاهای نشاسته دار و سپس سرد کردن آنها میتواند نشاسته مقاوم آنها را افزایش دهد. همچنین گرم کردن مجدد غذایی مثل پاستا حتی موجب مقاومتر شدن نشاسته میشود. این به معنی انسولین کمتر، گلوکز خون کمتر، گرسنگی کمتر و فیبر بیشتر است.
بسیاری از ما از افزایش وزن جلوگیری میکنیم و به دنبال کاهش آن هستیم. بنابراین به ایجاد شمار زیادی تغییر کوچک در عادات غذایی خود نیاز داریم که خوردن باقیمانده سرد غذاهای گرم شده یکی از این راهها است. البته نشاسته مقاوم به معنای پایان عصر چاقی نیست اما میتواند بهعنوان سلاحی در این راه عمل کند.
منبع : www.salamaneh.com