همه همیشه به شما توصیه می کنند که کدام غذاها مضر است و نباید خورده شود. در اینجا برخی از غذاهایی را بیان می کنیم که قبلا برایتان توصیه نمی شد ولی آنطور هم که میگویند بد نیستند و شیوه های غذایی سالم شما را از بین نمی برند . اینها را سامنتا هلر، متخصص تغذیه مرکز پزشکی لنگون در نیویورک میگوید.
۱-پیتزا
خوردن یک قاچ کوچک پیتزا شما را نمیکشد. برعکس چیز خوبی هم هست چون برای بسیاری از افراد لذت قابل توجهی را به همراه دارد. برای اینکه مقدار کالری آن را در حد قابل قبولی نگه دارید از نانهای نازک استفاده کنید، آن را با سبزیجات پر کنید و با خیال راحت رویش پنیر بریزید. با این کار یک وعده غذایی کاملا متعادل خواهید داشت. البته سعی کنید کل یک پیتزا را یکجا نخورید.
۲-کره
در مقادیر کم، کره برایتان بد نیست –حداقل در مقایسه با مارگارین که حاوی همان مقدار کالری به اضافهی پنج برابر چربی ترانس بیشتر است که باعث بالارفتن کلسترول بد و پایین آوردن کلسترول خوب میشود. کره نسبت به مارگارین چربی اشباع شدهی بیشتری دارد. اما تحقیقات اخیر بیشتر در مورد چربیهای اشباع شدهای است که باعث بیماریهای قلبی میشوند. این به این معنی نیست که با تردید آن را بخورید و اگر در یک دستور غذای سالم مقدار کمی کره داشت خودتان را بکشید. در حال حاضر اکثر کارخانجات بزرگ در حال حذف چربی ترانس از محصولاتشان هستند. اگر میخواهید چیز دیگری جایگزین کره کنید روغن نباتی و روغن زیتون میتواند بهترین انتخابتان باشد.
۳-کره بادام زمینی
گسترهی علایق هر کسی شامل حدود ۲۰۰ کالری در هر وعدهی غذایی است (و وقتی یک بار در شیشه باز شود، دیگر پاپس کشیدن آسان نیست.) اما کره بادام زمینی سرشار از چربی سالم است که باعث میشود بدن شما ویتامینهای ضروری را از غذاهای دیگری که میخورید جذب کند. در نتیجه هر کالری که از آن میگیرید ارزشمند است، البته تا وقتی که انتخابهای درستی انجام دهید. از رژیمهای با چربی بسیار پایین پرهیز کنید، چون چربیهای لازم و خوب را حذف میکند و به جایش شکر، نمک و سایر مواد پرکننده را برای بازگرداندن طعم به غذا اضافه میکند. به جای همهی اینها کرهی بادام زمینی، بادام یا بادام هندی را انتخاب کنید که از چیزی به جز آجیل درست نشده است.
۴-شکلات داغ
کاکائو حاوی ترکیبات سالمی به اسم پلی فنول است که بیماریها را دفع میکند. این را دربارهی شیر کاکائوی فرآوری شده و شربتها نمیتوان گفت چون تا به دست شما برسند تمام خواص خوبشان را از دست دادهاند. برای زیادهروی نکردن در خوردن شکلات داغ، روش سالم این است که یک فنجان شیر کم چرب را گرم کنید و دو قاشق غذاخوری پودر کاکائو شیرین نشده به اضافهی یک قطره کوچک عصاره وانیل کمی شکر یا عسل به آن اضافه کنید.
۵-شکر
مردم شکر را در غذاهایی پر از کالری و باارزش غذایی کم استفاده میکنند، مثل کیک و شیرینی اگرچه وقتی شکر میخورید، بدنتان آن را به گلوکز تبدیل میکند، که منبع مهم سوخت برای همهی سلولهای بدن، از مغز تا ماهیچههاست. همهی میوهها حاوی شکر طبیعیاند، اما اگر رژیم غذاییتان کاملا سالم است، میتوانید کمی عسل یا شکر به چایتان اضافه کنید. فقط حواستان به دسرهایی که سرشار از شکر هستند باشد، مخصوصا اگر میخواهید از اضافه کردن وزن جلوگیری کنید.
منبع : www.alodoctor.ir