شیرخواری که در محیط های استرس آور و متشنج و پر از دعوا و مشاجره زندگی می کند دچار کاهش وزن و عدم وزن گیری مناسب خواهد شد.
محمدرضا بلورساز، فوق تخصص کودکان، گفت: علت آنکه شیرخوار افزایش وزن پیدا نمیکند به کمبود شیر مادر و تسلط نداشتن وی به نحوه شیر دادن بازمیگردد.
وی با اشاره به دفعات شیر دادن شیرخوار افزود: مادران در دو سه ماهه اول باید هر 2 یا 3 ساعت یکبار به شیرخوار خود، شیر بدهند این مسئله به نداشتن تغذیه خوب مادر یا محیط استرسآور وی باز میگردد گاهی نیز شیرخوار به میزان استاندارد از شیر خشک استفاده نمیکند، این مسئله افزایش وزن نامناسب شیرخوار را به دنبال خواهد داشت.
این فوق تخصص اطفال ادامه داد: بیماریهای عفونی و در رأس آن عفونتهای ادراری، انگلی و مادرزادی میتواند افزایش نامناسب وزن را برای شیرخوار به دنبال داشته باشد همچنین ابتلای مادر به بیماری سل نیز شیرخوار را به این مسئله مبتلا میکند.
این فوق تخصص کودکان ادامه داد: علاوه بر بیماریهای عفونی، رفلکس معده شیرخوار نیز افزایش نامناسب وزن وی را به همراه دارد، همچنین گرفتگی بینی شیرخوار نیز رشد وی را به تأخیر میاندازد.
بلورساز با اشاره به علل محیطی تأثیرگذار در افزایش نامناسب وزن شیرخوار تصریح کرد: دمای بسیار سرد یا بسیار گرم اطاق میتواند در افزایش نامناسب وزن شیرخوار تأثیر بگذارد علاوه بر آن استفاده زیاد از لباس برای وی، گرمازدگی را به همراه دارد که در بروز این مسئله برای شیرخوار مؤثر واقع میشود.
وی اظهار داشت: علتهای روحی و عصبی بیشترین تأثیر را در افزایش وزن نامناسب شیرخوار میگذارد علاوه بر آن اضطراب، افسردگی و تنشهای روحی مادر میتواند کمبود وزن شیرخوار را باعث شود علاوه بر آن تنش میان پدر و مادر نیز در بروز این مسئله مؤثر واقع خواهد شد.