lip- balm

یکی از مشکلاتی که در خیلی از افراد، برخی اوقات بسیار اذیت کننده می شود، ترک خوردن گوشه های لب است.در این بخش با شیوه های درمان این مشکل بیشتر آشنا خواهیم شد.

ترک گوشه لب نشانه چیست؟

بسته‌نشدن کامل و مناسب دهان می‌تواند دلیل اصلی بروز ترک در یک طرف گوشه‌لب باشد. اختلال در جذب ویتامین‌های گروه ب یا مصرف کم منابع آن نیز باعث ترک گوشه‌لب می‌شود.

ترک گوشه لب

وقتی مطمئن می‌شویم که فرد از نظر تغذیه‌ای مشکلی ندارد، مساله بد بسته‌شدن دهان مطرح می‌شود.

اگر شخصی از دندان مصنوعی استفاده کند، یا دندان‌هایش کاملا چفت نشوند، دو طرف گوشه‌ لبش آب دهان جمع می‌شود و زمینه را برای رشد قارچ‌ها، مخصوصا قارچ کاندیدا فراهم می‌کند و ترک گوشه‌لب بیشتر خواهد شد.

آیا استفاده از پماد زینک اکسید مفید است؟

پماد زینک اکسید یا اکسید دوزنگ علاوه بر نقش محافظتی، در ترمیم زخم‌ها نیز موثر است و آثار ضدقارچ دارد. بنابراین باعث اختلال در ادامه رشد قارچ‌ها و بهبود نسبی ترک گوشه لب می‌شود، ولی درمان اصولی‌ نیست.

  1. در مورد دندان ها چه باید کرد؟

با یک دندان‌پزشک مشورت کنید تا اگر دندان‌ها مشکل‌ساز هستند و مانع خوب بسته‌شدن دهان می‌شوند، آن را اصلاح کنند.

اگر دندان مصنوعی دارید، شاید لازم باشد آنها راعوض کنید.

آیا مشکل به دلیل بالا‌بودن سن یا بیماری دیابت است؟

در بیماران مبتلا به دیابت، پوست معمولا خشک‌تر از حالت عادی است. البته گوشه‌های لب، معمولا خشک نیستند و با آب‌دهان مرتبا تماس دارند. با این حال، خشکی همیشه عامل ایجاد ترک و شقاق است.

وقتی دهان خشک است، ممکن است ترک گوشه ‌لب‌ها هم به دلیل همین خشکی باشد که در این شرایط نیز پماد “اکسید دوزنگ” به دلیل چربی‌ای که دارد می‌تواند مشکل را حل کند.

غیر از ترک گوشه لب، خانم‌ها اغلب دچار خشکی خود لب هم می‌شوند و برای درمان از رژلب استفاده می‌کنند. این کار درست است؟

خشکی لب، بیشتر روی لب پایینی دیده می‌شود، چون در معرض نور خورشید است. رژ لب‌ها، حاوی ماده‌ای به نام اوازین هستند که خود خشک‌کننده است.

البته رژلب‌ها به دلیل چربی‌ که دارند، تا حدی لب را چرب می‌کنند، اما استفاده از آنها در طول روز به دلیل تاثیری که نور خورشید بر لب می‌گذارد و به دلیل وجود احتمالی اوازین، باعث خشکی بیشتر می‌شود.

بهترین راه‌حل برای درمان یا پیشگیری چیست؟

بهتر است لب‌های خشک را در برابر نور آفتاب محافظت کرد.

هر روز حمام نروید و اگر عادت به حمام روزانه دارید، از شوینده‌ای مثل شامپو یا صابون استفاده نکنید.

صابون با pH5 و شامپوهای بدن حاوی کرم باشند.

حمام داغ و طولانی نداشته باشید و حتما بعد از استحمام از لوسیون‌های بدن استفاده کنید. گاهی حتی یک بار مصرف لوسیون‌ها کافی نیست و لازم است چند ساعت بعد از حمام دوباره استفاده شوند.

این موضوع در افراد مسن به‌خصوص در فصل‌هایی که هوا خشک‌تر است، مثل پاییز و زمستان ضروری است.

منبع : www.mahsho.com