با افزایش بی رویه استفاده افراد از شبکه های اجتماعی متاسفانه شاهد آسیب های روحی مانند استرس و اضطراب ناشی از دنیای مجازی در افراد شده ایم.
این روزها اغلب افراد در هر گروه سنی که باشند حداقل در یکی از شبکه های مجازی عضویت دارند و بدین واسطه دوستان و پیوندهای جدیدی پیدا می کنند. ارتباطی که به نظر خوشایند و دلپذر می آید و دنیای پیرامون فرد را وسیع تر می کند، اما چنین ارتباطی می تواند به سلامتی انسان آسیب برساند؟ آیا روح و جسم انسان تحت تأثیر استفاده از این شبکه ها قرار می گیرد.
استفاده از شبکه های اجتماعی می تواند برای سلامتی انسان آسیب زا باشد، یکی از مهم ترین و رایج ترین مشکلاتی که فرد هنگام ورود به چنین دنیایی پیدا می کند بالا رفتن میزان استرس اوست. در واقع مواجه کاربر شبکه های مجازی با موقعیت های و حوادث ناخواسته و ناخوشایند مانند: دیدن خبر اخراج یکی از همکاران یا مرگ یک دوست مجازی به دشت بر روحیه او اثر می گذارد. از طرف دیگر این احساسات ناگهانی به ویژه خشم احتمال ابتلا به حملات قلبی را افزایش می دهد.
بر اساس مطالعات محققان در مؤسسه پیو، امروزه 75 درصد بزرگسالان در شبکه های اجتماعی مختلف حضور دارند و تقریباً اغلب آنها سطوح مشابهی از استرس را تحمل می کنند؛ زیرا استرس یک امر مسری است. به عبارت دیگر افزایش اضطراب و استرس هزینه ای است که فرد برای کاربری در شبکه های مجازی پرداخت می کند. نباید فراموش بکنیم که مضطرب شدن در دنیای مجازی تنها به همان محدود نمی شود و به طرز کاملاً غیر قابل پیش بینی و ناخواسته ای وارد دنیای واقعی ما می شود.
هنگامی که استرس به محیط واقعی کار و زندگی ما رخنه کرد بدون شک سایر اطرافیان ما را نیز درگیر می کند؛ زیرا همان طور که گقته شد استرس مانند خمیازه امری مسری است. یکی از بهترین راه ها برای مقابله با چنین مشکلی یا حداقل کاهش آن برخورداری از حمایت اجتماعی از جانب دوستان، خانواده و همکاران است. آنها به خوبی می توانند با ایجاد یک فضای همدلی قدری از التهابات روزانه فرد را بکاهند. اما سؤال اینجاست حال که خود آنها دچار استرس بی پایان زندگی امروز هستند چه باید کرد؟ چه کسی می تواند زندگی ما را آرام تر دوست داشتنی تر بکند؟