میزان زیادی از اسید اوریک (هیپراوریسمی) به غلظت زیاد اسیداوریک در خون گفته می شود. اسید اوریک بعلت تحلیل پورین – موادی که در غذاها یافت می شود- است. به طورنرمال اسید اوریک در خون جذب شده و از کلیه ها می گذرد و ازراه ادرار بیرون می آید
اگرچه ممکن است میزان بالای اوریک اسید مشکلی ایجاد نکند اما در برخی افراد اوریک اسید بالا منجر به نقرس، سنگهای کلیوی یا نارسایی کلیوی می شود و یا ممکن است پیش از افزایش فشار خون ، بیماری قلبی یا بیماری مزمن کلیوی دیده شود. اما اغلب به طور واضح مشخص نیست که آیا اسید اوریک بالا علت اصلی ابتلا به این بیماریهاست یا فقط یک هشدار زود هنگام بر شروع آنهاست.
سطح بالای اوریک اسید ممکن است ناشی از تولید بیش از حد اوریک اسید در بدن یا کاهش دفع آن در ادرار باشد. به طور خاص، عواملی که باعث افزایش غلظت اوریک اسید در خون می شود، شامل موارد زیر است:
- داروهای مدر( موسوم به قرص های دفع آب)
- مصرف بیش از حد الکل
- مصرف بیش از حد کافئین
- استعداد خانوادگی (ژنتیک)
- لنفومای هوچکین (بیماری هوچکین)
- هیپوتیروئیدیسم (کم کاری تیروئید)
- لوسمی
- نیاسین(ویتامین ب 3)
- لنفومای غیرهوچکین
- چاقی
- پسوریازیس
- رژیم غذایی غنی از پورین-گوشت های احشایی،گوشت شکاری،ماهی کولی،شاه ماهی،سس گوشت،لوبیا،نخود و غذاهای دیگر
- برخی داروهای ضعیف کننده ایمنی
معمولا میزان بالای اوریک اسید وقتی معلوم می شود که پزشک آزمایشاتی را برای تشخیص بیماری ای که درگیر آن هستید تجویز می کند. اوریک اسید بالا گاهی یک یافته ی ناخواسته یا کشفی تصادفی است. درباره اینکه نتایج آزمایش شما چه معنایی دارد با پزشکتان صحبت کنید. سطح بالای اوریک اسید و نتایج آزمایشات دیگر ممکن است نشان دهنده علت بیماری شما باشد. پزشک ممکن است برای ارزیابی بیشتر وضعیت شما یا رسیدن به تشخیص واضحتر آزمایشات دیگری تجویز کند.
اگر شما از مصرف دارو هایی که احتمال دارد باعث افزایش اوریک اسیدتان شوند نگران هستید مصرف آنها را ادامه دهید و پیش از مشورت با پزشک رژیم دارویی خود را عوض نکنید.
منبع-yourdoctor