salad- simple
ساده‌ترين تعريف سالاد  مخلوط کردن  گونه های مختلف سبزيجات است كه همراه نمك، روغن، سركه يا آبليمو خورده مي‌شود، ولی این روزها ديگر اين تعريف برای سالاد مناسب نیست، چون اکنون انواع  مواد غذایی دیگر را هم به سالاد می افزایند و به همين علت اين پيش‌غذا احتیاج به تعريف و دسته بندی جديدي دارد.

دسته‌بندي سالادها:

سالادها در آشپزي امروزي به 6 گروه تقسيم مي‌شوند:

سالاد سبز: يا گاردن سالاد كه ساده‌ترين عضو اين خانواده است و در آن از سبزي‌ها و صيفي‌جات محدودي مانند كاهو، كلم، گوجه‌فرنگي و خيار استفاده مي‌شود.

سالاد سبزيجات: هم‌خانواده سالاد سبز است، اما محتويات مفصل‌تري دارد و شامل قارچ، پيازچه، انواع جوانه و گاه سبزيجات پخته مانند فلفل‌دلمه‌ كبابي و لوبياسبز آبپز است.

باند سالاد( Bound Salad): كه معني تحت‌اللفظي آن سالاد بسته است. در اين دسته از سالاد سبزيجات خام و پخته به همراه تخم‌مرغ آبپز و انواع گوشت همراه با حجم بالايي از سس‌هاي غليظ مانند مايونز استفاده مي‌شود و سالاد پاستا، سالاد مرغ و سالاد اولويه معروف‌ترين اعضاي آن هستند.

salad-food

غذا-سالاد (Main coures Salad): تركيبي از سالاد سبزيجات همراه انواع گوشت قرمز و سفيد كبابي يا پخته، حبوبات و پنير و نان سرخ شده است كه در حقيقت يك غذاي كامل محسوب مي‌شود. سالاد سزار، سالاد يوناني و سالاد نيسوآز از اين خانواده‌اند.

سالاد ميوه: ميوه‌‌هاي خرد شده تازه يا كمپوت كه همراه خامه، عسل، مغزهاي خرد شده، پودر كاكائو و قهوه سرو مي‌شوند و با آنكه اسم سالاد را يدك مي‌كشد، اما به‌عنوان دسر يا ميان‌وعده خورده مي‌شود.

fruit-salad1

دسر سالاد: كه جديدترين عضو خانواده است و بيشتر در ايالات متحده رواج دارد و تركيبي از انواع ژله، كوكي، كيك، خامه و خشكبار است. معروف‌ترين اعضاي آن هم سالاد پسته و سالاد اسنيكرز هستند.

– گوجه تقريبا در بيشتر سالادها استفاده مي‌شود و رنگ قرمز آن كنتراست زيبايي به سالاد مي‌دهد. تنوع بسياري دارد و علاوه بر اشتهاآور بودن، سيستم گوارش را نيز ضدعفوني مي‌كند.

– انواع مرغ، گوشت، ماهي و ميگو كه پس از مزه‌دار شدن، سرخ يا كباب مي‌شوند و در سالاد مورد استفاده قرار مي‌گيرند، آن را از يك پيش‌غذا تبديل به خوراك اصلي مي‌كنند و در افزایش پروتئين و كالري سالاد نقش اصلي دارند.

– تكه‌هاي نان كه در مخلوطي از روغن، ادويه‌جات و سبزي خشك طعم‌دار شده و سرخ مي‌شوند زينت‌بخش بسياري از سالادها است. تركيب روغن‌زيتون، پودر سير، نمك، فلفل و نعناع خشك آشنا‌ترين طعم به همراه اين نان خوشمزه است.

– بسياري معتقدند كه قارچ خام آهن بدن را از بين مي‌برد و بهتر است در سالاد استفاده نشود، اما طرفداران بي‌شمارش باعث شده كه به‌صورت ورقه‌ورقه در خيلي از سالادها مصرف شود. ويژگي منحصر به فرد قارچ نداشتن مواد قندي و چربي است.

– سالاد بدون چاشني ترش تقريبا بي‌معني است. ليموترش و گاه سركه پاي ثابت سالادها هستند و در سس‌هاي تركيبي هم به‌كار مي‌روند.

– طعم شيرين و رنگ زيباي آن باعث شده تا در تركيب بيشتر سالادها به‌عنوان سبزي تزييني و طعم‌دهنده متفاوت استفاده شود. هويج از معروف‌ترين سبزيجات ضدسرطان است و كالري پاييني دارد. از هويج رنده شده يا آب آن براي رنگ دادن به سس سالاد هم مي‌توانيد استفاده كنيد.

salad-cababage

– كلم از اولين گياهاني است كه بشر مورد استفاده قرار داد و خانواده بزرگ و متنوعي دارد و خاصيت ضدسرطاني آن زبانزد است. كلم يك ويروس‌كش قوي به‌شمار مي‌آيد و علاوه بر جلوگيري از تجمع چربي در رگ‌ها، منبع غني كلسيم و ويتامين‌هاي C و K است.

– حبوبات آبپز مانند لوبيا، نخود و عدس محبوبيت جهاني دارند و گاهي به سالادها اضافه مي‌شوند. حبوبات سرشار از فيبر بوده و با آنكه كالري پاييني دارند، اما كاملا سيركننده‌اند و انتخاب خوبي براي سالادهاي رژيمي به‌حساب مي‌آيند.

– وقتي نام سالاد مي‌آيد، آدم ناخودآگاه ياد كاهو مي‌افتد. كاهو انواع بسياري دارد، اما كاهوي رسمي يا رومي، كاهوپيچ، كاهوي قرمز يا فرانسوي معروف‌ترين آن هستند. سرشار از انواع ويتامين، يد، كلسيم و فسفر است و به هضم غذا كمك مي‌كند.

منبع : مجله سیب سبز