همسرتان روحیه دهید و نگذارید با افسردگی زندگی اش را ببازدو گوشه نشین شود با او همدردی کنید و زندگی تان را از این وضع نجات دهید.
اعظم نوری با بیان این مطلب اظهار کرد: گاهی در روابط زن و شوهر افسردگی در یکی از زوجها مشاهده میشود. افسردگی همسر بر عملکرد او با همسرش و فرزندان تاثیرگذار است و موجبات سردی روابط را در محیط خانه به وجود میآورد. این در حالی است که نگاه دوجانبه به افسردگی و اینکه این معضل را دو طرفه بدانند میتواند موجب شادی و مسرت در محیط باشد.
این روانشناس ادامه داد: افسردگی با نشانههایی مانند بیخوابی، از دست دادن اشتها و وزن، بیقراری، تحریکپذیری، اضطراب، تمایل به تحقیر خود و هذیان همراه است. البته در هر بیماری تمام علایم وجود ندارد و گاهی حالتهای افسردگی به دلیل مشکلاتی است که در ارتباط زن و شوهر وجود دارد. به عنوان مثال، رفتارهای خشونتآمیز مرد موجب افسردگی زن میشود و این حس را در فرد افسرده به وجود میآورد که مورد حمایت و توجه طرف مقابل نیست.
وی همچنین افزود: برای برطرف کردن افسردگی، زن و شوهر باید روابط خود را مورد بازنگری قرار دهند. تشخیص اینکه چه عاملی باعث شروع افسردگی یا حفظ آن میشود، در بهبود این اختلال بسیار کمککننده است. البته نباید با انجام کمی کوشش دچار ناامیدی و ناراحتی شد، چرا که چنین مشکلاتی گاهی نیازمند طی زمان و صبوری بیشتر دو طرف است.
نوری تصریح کرد: افزایش جرأت در بیان احساسات همسر افسرده برای کاهش افسردگی او نقش بسزایی دارد. بیان احساسات و عواطف آسیبدیده کمکی برای ترمیم مشکلات فرد است، لذا لازم است هر مرد یا زنی این شرایط را برای همسر افسرده خود فراهم کند.
این روانشناس خاطرنشان کرد: میتوان با صبوری و گذشت زمان و استفاده از راه حلهای متعدد و انجام فعالیتهایی که زن و شوهر از آن لذت میبرند در فراهم کردن فضای شاد و مناسب خانوادگی و برطرف شدن افسردگی نقش داشت. در نهایت استفاده از نظرات متخصصان و مشاورههای خانوادگی در درمان افسردگی موثر است.